Gazete Vatan Logo

AVM'ler ne zaman açılacak? AVM'lerin açılacağı tarih belli oldu mu? İşte son durum!

Türkiye'de hayat ne zaman normale dönecek sorusu son günlerde gündemden düşmeyen konular arasında yer alıyor. Türkiye'de hayatın ve ekonominin normalleşmesi planlamaları yapılıyor. Bu hafta normalleşme süreci ile ilgili olarak iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileriyle bir dizi toplantı gerçekleştirecek. Bu süreçte en çok merak edilen soruların başında da AVM'ler ne zaman açılacak? sorusu geliyor. İşte AVM'ler ile ilgili son gelişmeler...

AVM'ler ne zaman açılacak? AVM'lerin açılacağı tarih belli oldu mu? İşte son durum!

Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin kademeli olarak hafifletilmesi gündemde. Türkiye'de ekonominin ve hayatın normalleşmesi için planlamalar yapılıyor. Özellikle de AVM'ler ile ilgili son durum dikkatle takip ediliyor. Peki, AVM'ler ne zaman açılacak? AVM'lerde hangi önlemler alınacak? AVM'ler ile ilgili son gelişmeler...

HAYAT NE ZAMAN NORMALE DÖNECEK?

Türkiye'de normalleşme ne zaman olacak sorusu gündemin başında yer alıyor. Corona virüs tedbirlerinin kademeli olarak hafifletilmesinin gündeme gelmesiyle tüm iş kollarının kendi sektörleri ile ilgili hangi adımların atılacağı merak ediliyordu.

Ekonominin normalleşmesi için planlamalar yapılırken pek çok kişinin çalıştığı AVM’lerin açılmasının da bu kapsamda gündeme gelmesi bekleniyor. AVM'ler şimdiden hazırlıklarına başladı.

Hafta içinde bu konuyla ilgili olarak iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileriyle bir dizi toplantı gerçekleştirecek. Görüşmelerden çıkacak öneriler Bilim Kurulu'na iletilecek. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığı'nın da 'izin' vermesi durumunda AVM'ler belirli önlemleri almak koşuluyla açılabileceği sektör temsilcileri tarafından öneriliyor.

Haberin Devamı

AVM'LER NE ZAMAN AÇILACAK?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, hayatı normale döndürebilmek için kamu tarafıyla sık sık görüş alışverişi yaptıklarını belirterek, "Bilim Kurulumuz onay verirse ve perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz" demişti. Altaş, AVM'leri ateş kontrolleri, girişte maske dağıtılması, dezenfeksiyon gibi önlemleri alarak açmayı planladıklarını belirtmişti.