Gazete Vatan Logo

ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon beklentisi ne?

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı. Piyasaların merakla beklediği ABD temmuz ayı enflasyon oranı beklenirken veriler FED’in faiz kararını da etkileyecek. Geçtiğimiz günlerde Fed Başkanı Powell önümüzdeki faiz artırımlarının veriye bağlı olacağını ancak enflasyonun beklenenden kötü geldiğini söylemişti. ABD enflasyonunun açıklanmasının ardından gözler FED faiz kararına, doların değişiminde çevrilecek. Peki, ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon beklentisi ne? İşte ekonomistlerin yorumu!

ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon beklentisi ne?

ABD enflasyon verileri için gözler yapılacak açıklamalara çevrildi. Küresel piyasalar için haftanın en kritik verisi olan ABD temmuz ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından piyasaların nasıl tepki vereceği ve küresel dolar değişimleri yakından takip edilecek. Geçtiğimiz günlerde FED Başkanı Powell’ın, faiz kararında ABD enflayon verilerinin etkili olacağını söylemesi ve arttırımın bu veriye bağlı olduğunu dile getirmesi nedeniyle piyasalar ABD enflasyon verilerine odaklandı. Peki, ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon beklentisi ne? İşte ekonomistlerin yorumu!

ABD ENFLASYON VERİSİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD enflasyon verileri 10 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak. Açıklama saat 15:30’da yapılacak.

ABD TEMMUZ AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

Haziran ayında yüzde 9’un üzerine çıkarak 41 yılın zirvesine tırmanan ABD enflasyonunun, zirveden gerilemesi bekleniyor. Ekonomistlerin beklentisi, kritik verinin temmuz ayında yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşmesi yönünde… Enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasındaki yol haritası üzerinde belirleyici olduğu için oldukça önemli… Fed Başkanı Jerome Powell, önceki konuşmalarında piyasaya verdiği mesajlarda faiz artırımlarının hızı için ekonomik verilerin izleneceğini belirtirken; bu verilerin enflasyon ve tarım dışı istihdam verileri olduğuna dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

ENFLASYON VERİSİ BEKLENTİNİN ÜZERİNDE GELİRSE FED FAİZ ARTIRIR MI?

ABD enflasyon verisinin piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesi halinde, Fed’in faiz artırımlarında daha da hızlanabileceği beklentisi kuvvetlenebilir. Böyle bir durumda yani ABD tarafından sürpriz bir veri gelirse, piyasalarda oynaklıklar yaşanabilir. Risk iştahının azalmasıyla beraber dünya borsa endekslerinde negatif fiyatlamalar hakim olabilir. Doların dünyada daha da güçlenmesi, ABD tahvil faizlerinde yükseliş ve ters korelasyon etkisiyle Altın ve gümüş fiyatlarının baskılanması beklenebilir.