Küresel Piyasalar

Küresel Piyasalar

Son dakika Küresel piyasalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Küresel piyasalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Küresel piyasalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küresel Piyasalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küresel piyasalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 990 küresel piyasalar haberi bulunmuştur. Tüm küresel piyasalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı
Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan Kalkınma Ajansları 100'ü aşkın teknoloji girişimini ABD, Portekiz, Finlandiya ve Katar'daki global etkinliklere taşıyacak.
25.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Fed faiz kararı son dakika! Dolar, euro ve altını olanlar dikkat
Fed faiz kararı son dakika! Dolar, euro ve altını olanlar dikkat Fed'in faiz kararı piyasalar tarafından merakla beklenmeye başladı. Yatırımcılar faiz kararına saatler kala altın, dolar ve euro tarafında neler olacağını tahmin etmeye çalışıyor.
14.06.2023 Ekonomi
Fed faiz kararını açıkladı! Piyasaların gözü kulağı bu verideydi
Fed faiz kararını açıkladı! Piyasaların gözü kulağı bu verideydi ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltti.
22.03.2023 Ekonomi
Piyasaların gözü faiz kararında! Saat 21.00 bekleniyor
Piyasaların gözü faiz kararında! Saat 21.00 bekleniyor ABD Merkez Bankası Fed faize ilişkin kararını bugün açıklayacak. Küresel piyasalar Fed'e odaklanırken faiz artırım hızında düşüş bekleniyor.
22.03.2023 Ekonomi
Fed faizi kararı öncesi altın fiyatları değişti
Fed faizi kararı öncesi altın fiyatları değişti Ocak ayı ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı için geri sayım başladı. Yılın ilk toplantısı olma özelliğine sahip FED toplantısında, faiz beklentileri küresel piyasalar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Aralık ayı FED toplantısında yüzde 4 olan politika faizi 50 baz puan artırılarak yüzde 4,25-4,50 aralığına yükseltmişti.ABD Merkez Bankası bu gece kritik faiz kararını açıklayacak. Karar öncesi altın fiyatları dünkü düşüşü telafi etmeye çalışıyor. Gram altın yeniden kritik seviyeyi geçti
1.02.2023 Ekonomi
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak Merkez Bankası bugün yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Faiz tek hanede ve geçtiğimiz toplantı özetlerinde bu durumun bir süre daha devam edeceğine dair sinyaller verilmişti. Küresel piyasalar veri yoğunluğunu atlatmışken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün saat 14:00'de faiz kararını açıklayacak.
19.01.2023 Ekonomi
FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz arttırırsa ne olur?
FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz arttırırsa ne olur? Piyasaların markajında ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı yer alıyor. Gözler Jerome Powell’ın FED'in faiz kararı açıklamalarına çevrildi. ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faizde artışa hazırlandığı yorumları yapılırken kimi ekonomistlere göre de Fed'in bu hafta faiz oranlarını artırmada fren yapması bekleniyor. FED’in faiz kararında etkili olacak ABD enflasyon verisi de yatırımcının gündeminde yer alıyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz arttırırsa ne olur? FED faiz arttıracak mı? FED faiz arttırırsa altın, dolar, euro ve borsa ne olur? FED faiz kararı piyasaları nasıl etkiler? İşte FED toplantı tarihleri ve faiz kararı beklentileri…
13.12.2022 Ekonomi
FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırırsa, borsa, altın ve dolar ne olur?
FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırırsa, borsa, altın ve dolar ne olur? Küresel piyasalar FED’in faiz kararını bekliyor! Yılın son toplantısı için gözler FED faiz kararı ve FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarında olacak. Yeni yıldaki ekonomik öngörülerini de bu toplantıda açıklayacak FED’in son faiz kararının ne olacağı, yeni yıl beklentileri ekonomide bu haftanın en önemli gündemini oluşturuyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırırsa, borsa, altın ve dolar ne olur? FED toplantı tarihleri!
11.12.2022 Ekonomi
Borsa neden düştü? Kasım 2022 borsa İstanbul neden düşüyor, borsaya ne oldu?
Borsa neden düştü? Kasım 2022 borsa İstanbul neden düşüyor, borsaya ne oldu? Borsa neden düştü, borsaya ne oldu? Yurt içinde, BIST 100 endeksi dün yüzde 3,45 gerileyerek 4.507,24 puana geriledi. Günün ilk yarısında satıcılı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 93,75 puan değer kaybederek 4.574,77'ye indi. Toplam işlem hacmi 58,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 3,48, holding endeksi yüzde 0,98 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,53 ile ulaştırma, en çok gerileyen ise yüzde 5,73 ile kimya, petrol, plastik oldu.
18.11.2022 Ekonomi
ABD enflasyon verileri saat kaçta açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyonu Fed’in faiz kararını nasıl etkiler?
ABD enflasyon verileri saat kaçta açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyonu Fed’in faiz kararını nasıl etkiler? Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerine çevrildi. Fed’in faiz kararında etkili olacak enflasyon verileri beklenirken ekonomistler TÜFE’de gerçekleşebilecek bir yumuşama sonucu piyasaların ralliye neden olabileceği yorumlarını yapıyor. Peki, ABD enflasyon verileri saat kaçta açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? ABD enflasyonu Fed’in faiz kararını nasıl etkiler? İşte ABD enflasyonunun açıklanacağı saat…
10.11.2022 Ekonomi
FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında!
FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında! Küresel piyasaların gözü kulağı FED’in faiz kararında! Faiz kararı öncesi piyasalar karışık seyrediyor. FED’in faiz kararı piyasaların seyrini değiştirebilir. Politika faizini arttırım kararına kesin gözüyle bakılırken, Jerome Powell’in vereceği mesajlar öncesi piyasalarda temkinli duruş devam ediyor. Peki, FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında!
2.11.2022 Ekonomi
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? Powell ne zaman açıklama yapacak? Piyasalarda kritik hafta!
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? Powell ne zaman açıklama yapacak? Piyasalarda kritik hafta! Küresel piyasalarda kritik hafta! Gözler FED faiz kararına çevrildi. Eylül ayı FED faiz kararı için bekleyiş devam ederken FED’in faiz artışı politikasında daha şahin bir tutum alabileceği yönünde beklentiler de arttı. Powell’ın mesajları beklenirken 1990’lardan bu yana ilk kez 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali fiyatlamalarda etkili olmayı sürdürüyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? Powell ne zaman açıklama yapacak? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı altın ve doları nasıl etkiler? İşte FED toplantı tarihi ve faiz kararının açıklanacağı gün!
19.09.2022 Ekonomi
Kripto para kullanımında Türkiye ile ilgili flaş açıklama
Kripto para kullanımında Türkiye ile ilgili flaş açıklama Küresel araştırma şirketi Morning Consult tarafından hazırlanan araştırma raporunda Türkiye, ayda bir kez kripto ticareti yapan yetişkinlerin oranı açısından dünya çapında ikinci sırada yer aldı. Yüzde 54'lük oranla Nijerya'nın bir adım gerisinde konumlanan Türkiye'yi Tayland, Pakistan, Vietnam, Birleşik Arap Emirlikleri ve Arjantin gibi ülkeler izledi.
15.09.2022 Ekonomi
Fed toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur?
Fed toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur? Küresel piyasaların gözü Fed faiz kararı toplantısında! Yatırımcının dikkatle takip ettiği Fed faiz kararı ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'in yapacağı açıklama sonrasında netlik kazanacak. Piyasalar yön bulmaya çalışırken yatırımcı faiz kararın kilitlenmiş durumda. Peki, Fed toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur? Fed faiz artırırsa ne olur? Fed faiz beklentisi ne? Fed açıklaması ile ilgili detaylar…
24.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ağustos ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Merkez Bankası toplantısı bugün mü, faiz kararı ne olur?
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ağustos ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Merkez Bankası toplantısı bugün mü, faiz kararı ne olur? Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararı ekonomi piyasası tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası bir önceki toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 14 seviyesinde sabit tutmuştu. Öte yandan toplantı öncesinde dolar güne 17,94 lira seviyelerinden başladı. Ayrıca Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit tutulacağını öngörüyor. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak, faiz kararı ne olur?
18.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne olur, faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez bankası toplantısı bugün saat kaçta?
Merkez Bankası faiz kararı ne olur, faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez bankası toplantısı bugün saat kaçta? Merkez Bankası faiz kararı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. CMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 7 toplantısında faizde bir değişikliğe gitmedi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?
18.08.2022 Ekonomi
ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon beklentisi ne?
ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon beklentisi ne? Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı. Piyasaların merakla beklediği ABD temmuz ayı enflasyon oranı beklenirken veriler FED’in faiz kararını da etkileyecek. Geçtiğimiz günlerde Fed Başkanı Powell önümüzdeki faiz artırımlarının veriye bağlı olacağını ancak enflasyonun beklenenden kötü geldiğini söylemişti. ABD enflasyonunun açıklanmasının ardından gözler FED faiz kararına, doların değişiminde çevrilecek. Peki, ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon beklentisi ne? İşte ekonomistlerin yorumu!
9.08.2022 Ekonomi
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED’in son faiz kararı ne olmuştu?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED’in son faiz kararı ne olmuştu? FED toplantıları ve faiz kararının açıklanacağı tarih yatırımcının merak ettiği konuların başında geliyor. Küresel piyasalar FED’in faiz kararına göre şekilleniyor. FED’in son toplantısında enflasyon vurgusu yapılmış pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını ve daha geniş fiyat baskılarını yansıttığı ifadeleri öne çıkmıştı. Yatırımcı FED’in bir sonraki toplantısının tarihini merak ediyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED’in son faiz kararı ne olmuştu? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi
ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon verileri gerileyecek mi? İşte ekonomistlerin yorumları!
ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon verileri gerileyecek mi? İşte ekonomistlerin yorumları! Küresel piyasaların gözü yeni haftada ABD temmuz ayı enflasyon verilerinde olacak. Gelecek hafta ABD, Çin ve Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Çin'in askeri karşılık dahil tüm tehditlerine rağmen Tayvan'ı ziyaret etmesi gündemde olmaya devam ediyor. Bu gelişmelerle geçen hafta piyasalarda oynaklık artmıştı. Önümüzdeki hafta yatırımcılar, ABD'nin temmuz ayı enflasyon verilerini takip edecek. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? ABD temmuz ayı enflasyon verileri gerileyecek mi? İşte ekonomistlerin yorumları!
6.08.2022 Ekonomi
Kripto paralarda son dakika gelişmesi! Yükselişe savaş gerilimi darbesi: Bitcoin, Ethereum...
Kripto paralarda son dakika gelişmesi! Yükselişe savaş gerilimi darbesi: Bitcoin, Ethereum... Kripto paralarda son dakika gelişmesi. Kripto para birimleri gerginlikten nasibini almaya devam ediyor. Çin-Tayvan gerilimi ve son olarak da Kosova-Sırbistan arasında savaş pozisyonuna gelen gelişmeler piyasalarda yankı bulmaya devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin Fed’in faiz kararını açıklamasının ardından güç kazansa da yine uzun vadeli istikrar oluşmadı. İşte tüm detaylar...
1.08.2022 Ekonomi
Enflasyonla ilgili son dakika! Merkez Bankası duyurdu
Enflasyonla ilgili son dakika! Merkez Bankası duyurdu Enflasyonla ilgili son dakika gelişmesi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, mecliste Enflasyon Raporu 2022-III Bilgilendirme Toplantısı sunum konuşmasını yaptı. Kavcıoğlu, "Türkiye ekonomisi 2004 yılından bu yana ilk defa ve üst üste cari fazla vermiştir" ifadelerini kullandı. Kavcıoğlu, 2022 enflasyon tahmininin yüzde 60,4'e yükseltildiğini açıkladı.
28.07.2022 Ekonomi
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? Dolar yükselir mi?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? Dolar yükselir mi? Küresel piyasaların gözü kulağı FED faiz kararına çevrildi. Haziran ayında Fed faizlerinin 0,75 baz puan arttırarak son 28 yılın en yüksek faiz artışı gerçeklemişti. Ülkede Tüketici Fiyat Endeksi Kasım 1981 tarihinden bu yana yüzde 1,3 artarken yıllık yüzde 9,1 oranıyla en hızlı artışı yaşadı. Yatırımcı da Brent petrol ve dolar kurunu doğrudan etkileyen FED faiz kararının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? Dolar yükselir mi? İşte detaylar…
17.07.2022 Ekonomi
Küresel piyasalarda gözler ABD'den gelecek enflasyon rakamlarında! 41 yılın zirvesini gördü, resesyon endişesi pik yaptı
Küresel piyasalarda gözler ABD'den gelecek enflasyon rakamlarında! 41 yılın zirvesini gördü, resesyon endişesi pik yaptı ABD enflasyon verisi piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. ABD'de mayıs enflasyonu yüzde 8,6 ile beklentileri aşmıştı. Beklenti, mayısta da enflasyonun nisanda olduğu gibi yüzde 8,3 olmasıydı. Küresel piyasalar bugün ABD'de açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verilerini takip edecek. Peki ABD haziran ayı enflasyon rakamaları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Sürpriz veriye piyasa tepkisi nasıl olur? Altın yatırımcısı hangi seviyeleri takip etmeli? İşte menrak edilen soruların yanıtları...
13.07.2022 Ekonomi
Bitcoin’de son durum ne? Kripto paralarda düşüş bitti mi? Bitcoin ne olur, yükselir mi?
Bitcoin’de son durum ne? Kripto paralarda düşüş bitti mi? Bitcoin ne olur, yükselir mi? Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş döneminin ardından hafta başı toparlanma çabaları yatırımcıları umutlandırmıştı. Belirsizlik sürerken, başta Bitcoin olmak üzere coinler ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Sıklıkla Bitcoin sıfıra gitme riski üzerine yorumlar yapılıyor. Ekonomistler, mevcut fiyatlamalar ile ilgili olarak risk iştahının toparlandığını belirterek yatırımcının “Kripto paralarda düşüş bitti mi?” sorusunu yanıtladı. Peki, Bitcoin’de son durum ne? Kripto paralarda düşüş bitti mi? Bitcoin ne olur, yükselir mi? Bitcoin ne olacak? İşte detaylar…
24.06.2022 Ekonomi
FED Başkanı bugün mü açıklama yapacak? FED Başkanı konuşması ne zaman?
FED Başkanı bugün mü açıklama yapacak? FED Başkanı konuşması ne zaman? Piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına çevrildi. Yatırımcılar için gergin bekleyiş sürerken küresel piyasalarda da hareketlilik dikkatle takip edilecek. Peki, FED Başkanı bugün mü açıklama yapacak? FED Başkanı konuşması ne zaman? İşte detaylar…
22.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küresel Piyasalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küresel piyasalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.