Gazete Vatan Logo

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik soru ve cevapları yayınlandı! İşte Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı soru kitapçığı pdf indirme linki!

Öğretmenlik kariyer basamakları kapsamında yapılan başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik soru ve cevap kitapçıkları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlandı. 19 Kasım'da gerçekleştirilen Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı sonuçları 12 Aralık 2022’de açıklanacak. İşte MEB tarafından yayınlanan Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı soru kitapçığı!

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik soru ve cevapları yayınlandı! İşte Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı soru kitapçığı pdf indirme linki!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım’da ülke genelinde gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda merkezi sistemle tek oturum şeklinde düzenlenen Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı için gözler sonuçlara çevrilirken, MEB tarafından yayınlanan Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı soru kitapçığı ile şimdiden puan hesaplamaları yapılmaya başlandı.

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Öğretmenlik kariyer basamakları 5'er seçenekli 100 soru soruldu. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

BAŞÖĞRETMENLİK VE UZMAN ÖĞRETMENLİK UNVANI NE ZAMAN VERİLECEK?

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınav sonucuna göre uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren unvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenecek ve her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

Haberin Devamı

BAŞÖĞRETMENLİK VE UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SORU KİTAPÇIĞI YAYINLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı 19 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı soru ve cevapları yayınlandığını duyurdu.

Başöğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için tıklayınız

Uzman Öğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin tıklayınız

PUAN HESAPLAMA NASIL OLACAK?

Değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

ÖĞRETMENLİK KARİYER BASAMAKLARI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  

MEB’ten yapılan açıklamaya göre, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınav sonuçları, 12 Aralık 2022 tarihinde ilan edilecek.