Gazete Vatan Logo

Taarruza geçmek için emir bekliyoruz!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı gücü Peşmerge, Almanya ve diğer Batı ülkelerinden gönderilen yeni silahlarla terör örgütü IŞİD'e karşı savaşıyor.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Musul'un 26 kilometre kuzeydoğusundaki Başika dağlarına konuşlanan Peşmergelerin elinde milan anti-tanklar, biksiler, doçkalar ve yeni kalaşnikoflar olduğu görüldü. Almanya'nın gönderdiği milan anti-tankları Berlin'de bir süre eğitim gören Peşmergeler kullanıyor. Eğitimini Almanya'da alan Peşmergeler, silahın nasıl kullanılacağı konusunda diğer Peşmergelere eğitim veriyor.

Başika cephesi Peşmerge komutanlarından Sıdık Sadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Batı ülkelerinin gönderdiği çeşitli silahlar elimize ulaştı. Bunların içinde ağır silahlar da var. Menzili iki kilometre olan Alman milan anti-tanklar ile Fransa'dan gelen 4 kilometre menzilli doçkalar, IŞİD'e karşı bizi avantajlı duruma getirdi. Bunların yanı sıra ABD, Macaristan yapımı NATO'nun hafif silahlarını da kullanıyoruz. Bu silahlar, hedefi yüzde 100 vuruyor ve bize faydası çok" dedi.

Bölgede IŞİD'in, Peşmergeye saldıracak gücü kalmadığını belirten Sadi, "Yağmurlu ve sisli havalarda Peşmerge mevzilerine sızmaya çalışıyorlar. Ancak onların bu taktiğini de çözdük. Son çatışmada 22 militanı öldürülen IŞİD, çekilmek zorunda kaldı. IŞİD'e ağır darbeler vurmaya başladık. Taarruza geçmek için emir bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başika nahiyesinin IŞİD'in elinde olduğunu aktaran Sadi, nahiye çevresindeki dağların ise Peşmergenin kontrolünde olduğunu söyledi. Sadi, IŞİD'in son zamanlarda Musul halkına zulmettiğini, şehirden ve ilçelerinden çıkmak isteyenlere de izin verilmediğini sözlerine ekledi.