Gazete Vatan Logo

Rusya füzeyi ateşledi! Önce Türkiye'yi...

Rus ordusu, Suriye'deki Palmira kentinde IŞİD hedeflerine Cruise füzesi ateşlenmeden önce Türkiye, ABD ve İsrail'in uyarıldığını duyurdu.

Rusya füzeyi ateşledi! Önce Türkiye'yi...

Rus ajanslarnın son dakika geçtiği habere göre, Rus savaş gemileri ve denizaltıları, Akdeniz'den IŞİD'in Palmira yakınlarındaki hedeflerine Cruise füzesi fırlattı. Rusya füzeleri fırlatmaya başlamadan önce ABD, Türkiye ve İsrail'i uyardı.

Rusya Deniz Kuvvetlerine ait Amiral Essen gemisi ve Krasnodar denizaltının Kalibr adlı 4 füze ile Palmira bölgesinde bulunan IŞİD'e ait hedefleri vurduğu bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar denildi:
Akdenizin doğusunda bulunan Rusya Deniz Kuvvetlerine ait Amiral Essen gemisi ve Krasnodar denizaltı, 4 Kalibr füzesi ile Palmira bölgesinde bulunan IŞİD'e ait hedefleri vurdu. Tüm hedefler etkisiz hale getirildi. Krasnodar denizaltı gemisi deniz altıdan fırlatma yaptı. Vurulan hedefler, Palmiranın doğusunda yer alan sığınaklar oldu. ABD, Türkiye ve İsrail komutanlıkları mevcut iletişim kanalları üzerinden yapılacak operasyon konusunda bildirildi. Hedeflerin başarılı bir şekilde etkisiz hale getirilmesi Deniz Kuvvetlerinin, operasyona katılan ve füze fırlatmaları gerçekleştiren gemi ve denizaltının personelinin askeri operasyonlara hazır olduklarını gösteriyor. Rusya Deniz Kuvvetleri, emir aldıktan en kısa zaman sonra hedefleri vurmaya hazır olduklarını sergiledi.

Haberin Devamı