Gazete Vatan Logo

Peş peşe patlamalar! Ölü sayısı yükseliyor!

Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentinde yer alan Aziz George kilisesinde meydana gelen patlamanın ardından İskenderiye'de bir kiliseye saldırı daha düzenlendi. Saldırının bir canlı bomba saldırısı olduğu belirtildi. İki saldırıda da ölü ve yaralı sayısı yükseliyor... Saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi.

Peş peşe patlamalar! Ölü sayısı yükseliyor!

Mısır, Hristiyanların Hz. İsa’nın Kudüs’e girişini kutladığı gün 3. patlamayla sarsıldı. Başkent Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentinde sabah saatlerinde meydana gelen iki patlamanın ardından İskenderiye'de de yine bir kilise hedef alındı. İlk patlamada ölü sayısı 25'e yaralı sayısı ise 71'e yükseldi. İskenderiye'deki St. Mark Kıpti Ortodoks Kilisesi yakınlarında düzenlenen ikinci intihar saldırısında 11 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Eylemin intihar saldırısı olduğu söylendi.
Patlama anında Afrika ve İskenderiye Patriği 2. Theodoros'un kilisede olduğu ama yara almadığı aktarıldı. Hristiyanlar, inanışlarına göre bugün "Palmiye Pazarı" bayramını kutluyor
IŞİD ÜSTLENDİ
Mısır'da kiliselere yönelik saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.
Öte yandan Mısır devlet televizyonu, Başbakan Şerif İsmail'in olayla ilgili bilgi almak için İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar ile telefonda görüştüğünü aktardı. Başbakan İsmail yaptığı açıklamada olayı "açık bir terör eylemi" olarak nitelendirdi.
Saldırıyla ilgili soruşturma için Mısır Başsavcısı Nebil Sadık'ın görevlendirildiği ifade edildi.
İKİNCİ PATLAMA KARAKOLDA
Sputnik’in yerel basına dayandırarak verdiği habere göre Tanta kentinde yaşanan patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi.
Patlamanın kentteki bir polis karakolunun dışında yaşandığı öne sürülüyor. Mısır’ın en büyük kentlerinden biri olan Tanta, Kahire ve İskenderiye arasında yer alıyor.
Kahire’nin en büyük Kıpti katedraline Aralık 2016’da düzenlenen bir saldırıda 25 kişi ölmüş, 49 kili de yaralanmıştı. Bu, son yıllarda Mısır’daki Hristiyanları hedef alan en kanlı saldırı olmuştu. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.
DIŞİŞLERİ'NDEN MISIR'DAKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA
Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Mısır halkına başsağlığı dileğinde bulundu. Bakanlık tarafından Mısır'daki terör saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bugün Mısır'ın Tanta kentinde bir kilisede meydana gelen, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin acılı ailelerine ve tüm Mısır halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.

Haberin Devamı