Gazete Vatan Logo

Musul'daki Türkiye konsolosluğu DEAŞ'tan alındı

Irak’ta güvenlik güçleri, Musul kent merkezinin batı yakasında yer alan valilik binasının da aralarında olduğu birkaç hükümet binasını DEAŞ’tan kurtardı. Rudaw'ın haberine göre Türkiye'nin başkonsolosluğu da teröristlerin elinden alındı.

Musul'daki Türkiye konsolosluğu DEAŞ'tan alındı

Irak’ta güvenlik güçlerinin Musul kent merkezinin batı yakasında yer alan valilik binasının da aralarında olduğu birkaç hükümet binasını terör örgütü DEAŞ’tan geri aldığı bildirildi. Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Güçler Sözcüsü Abdulemir el Mehdavi yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler DEAŞ’ın son kalesi Musul'daki en önemli hükümet binasını geri aldı" dedi.

Mehdavi, Terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu valilik binası başta olmak üzere etrafındaki birkaç hükümet binasında kontrolün sağlandığını, dün gece başlayan operasyonda birçok militanın öldürüldüğünü söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerinin DEAŞ'tan kurtarılması için operasyon başlatmıştı.

TÜRKİYE BAŞKONSOLOSLUĞU DA ALINDI

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw televizyonunda verilen habere göre; "Irak güvenlik güçleri Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasını IŞİD' ten aldı"

Irak'ta ordu güçlerinin Musul'un batısında Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiyenin Musul Başkonsolosluk binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldıkları bildirildi.
AA'DA DUYURDU

AA muhabirinin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Teyyaran Mahallesi'nin kurtarılmasının ardından Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra söz konusu sahaya girildi.
Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un haziran 2014'te Terör örgütü DEAŞ'ın eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı. DEAŞ militanlarının işgal ettikleri konsolosluk binasını karargah olarak kullanması nedeniyle koalisyon uçakları daha önce binayı vurmuş ve bu yüzden binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği ve enkaza dönüştüğü belirtilmişti.

Haberin Devamı