Gazete Vatan Logo

Malezya Başbakanı'ndan Kore'ye: Kaba bir dil

Malezya Başbakanı Necip Rezak yaptığı açıklamada, Kuzey Kore büyükelçisinin, Malezya'daki Kuzey Kore liderinin ağabeyinin öldürülmesine yönelik soruşturma hakkında yaptığı yorumları "diplomatik olarak kaba" bulduğunu söyledi.

Malezya Başbakanı'ndan Kore'ye: Kaba bir dil

Kuzey Kore ile diplomatik ilişkisi az bulunan ülkelerden biri olan Malezya'dan bir son dakika açıklaması geldi. Malezya Başbakanı Necip Rezak gazetecilere verdiği demeçte, "Büyükelçinin yaptığı açıklama tamamen münasebetsiz. Diplomatik olarak kaba bir dildi. Fakat Malezya sağlam duracak" dedi.

DÜŞMAN GÜÇLERLE İŞBİRLİĞİ SUÇLAMASI

Ülke, geçen hafta boyunca Kuzey Kore'den gelen "Cesedin otopsi yapılmadan Kuzey Kore'ye teslim edilmesi" talebini reddetmişti.

Bunun üzerine Kuzey Kore'nin Malezya Büyükelçisi Kang Chol, Malezya'yı "düşman güçlerle işbirliği yapmakla" suçlamış ve Malezya'nın saklayacak şeyleri olduğunu ifade etmişti.

Malezya Dışişleri Bakanlığı ise bu açıklamaya sert bir şekilde yanıt vermiş, Kim'in Malezya toprakları üzerinde ölmesi nedeniyle bu cinayeti araştırma sorumluluklarının bulunduğunu vurgulamıştı.

MALEZYA ELÇİSİNİ GERİ ÇEKTİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ın Malezya'da öldürülmesinin ardından iki ülke arasında gerilimin artması nedeniyle Malezya Kuzey Kore'deki elçisini ülkeye geri çağırdı.

Haberin Devamı