Gazete Vatan Logo

FLAŞ! Hava sahasını kapattılar!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dağlık Karabağ bölgesi üzerindeki hava sahasının uçuşlara kapatıldığı belirtilerek, ‘‘Azerbaycan, işgal altındaki toprakların üzerindeki hava sahasını uçuşlara kapatmıştır.

Söz konusu durumla ilgili olarak tüm uluslararası kuruluşlar ve sivil havayolu şirketleri bilgilendirilmiştir’’ denildi.

Bilindiği üzere Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın kısa bir süre önce yaptığı açıklamada da ilgili bölge üzerinde muharebe rejiminde uçan ve Azerbaycan hedeflerine saldırmaya hazırlanan Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait Mi-24 tipi askeri bir helikopterin düşürüldüğü ifade edilmişti. Öte yandan, uluslararası kamuoyu tarafından tanınmamış olan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri Albay Senor Asratyan, konuya ilişkin olarak Ria Novosti Haber Ajansı verdiği demeçte, düşürülen helikopterin Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Ordusu’na ait olduğunu ve tatbikat uçuşu gerçekleştirdiğini söylemişti.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın bugünkü resmi açıklamasında ise Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Ordusu’na ait helikopterin düşürülmesi olayının tüm sorumluluğunun Azerbaycan tarafına ait olduğu ifade edildi