Gazete Vatan Logo

Avrupa felaketleri peş peşe yaşadı! Fransa, İtalya ve Avusturya'yı önce kuraklık ve yangın sonra fırtına vurdu: 13 ölü

Kuraklık ve orman yangınlarının ardından Avrupa’yı şimdi de şiddetli fırtınalar vurdu. İtalya, Avusturya ve Fransız adası Korsika’da 3’ü çocuk 13 kişi öldü. Can kayıplarına çoğunlukla devrilen ağaçlar sebep oldu. Avusturya’nın güneyinde etkili olan fırtına nedeniyle 2’si çocuk toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Avrupa felaketleri peş peşe yaşadı! Fransa, İtalya ve Avusturya'yı önce kuraklık ve yangın sonra fırtına vurdu: 13 ölü

Aşırı sıcakların neden olduğu Orman Yangınları ile mücadele eden Avrupa, şimdi de Fırtına felaketiyle sarsıldı. Avusturya, İtalya ve Fransız Korsika Adası’nı etkileyen şiddetli rüzgârlar nedeniyle birçok yerleşim yerle bir oldu. Fransız ulusal hava ajansı “Meteo France”, bazı bölgelerde rüzgârın saatte 220 kilometre hıza ulaştığını duyurdu. Korsika’da 45 bin ev elektriksiz kalırken, rüzgârın etkisiyle devrilen ağaçlar, uçan çatılar ve tuğlalar nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi yaralanırken, hastaneye kaldırılan 12 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.


İÇİŞLERİ BAKANI BÖLGEYE GİTTİ
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Korsika’daki felaketi yerinde ziyaret etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Başbakan Elisabeth Borne ise kurulan kriz masasında çalışmaları anbean takip etti. Korsika’daki en acıklı haber, Sagone bölgesinde kamp alanına düşen bir ağacın altında can veren 13 yaşındaki kız çocuğundan geldi.Coggia’da 72 yaşındaki bir kadın, aracının üzerine devrilen sahil restoranının çatısının altında hayatını kaybederken, 46 yaşındaki bir adam da Calvi’deki kamp alanında öldü.

Haberin Devamı

Bu arada, başkent Paris’te de aşırı yağış nedeniyle bazı metro istasyonlarını su bastı. Eyfel Kulesi’nin tepesinde, rüzgârın hızı saatte 100 kilometre olarak ölçüldü.

İTALYA’DA ACİL DURUM
İtalya’nın Toskana ve Veneto bölgelerinde acil durum ilan edildi. Toskana’da fırtına nedeniyle devrilen ağaçların altında kalan iki kişi yaşamını yitirdi. Carrara’da kamp çadırlarının üzerine ağaç devrilmesi sonucu dört kişi yaralandı. Venedik’teki ünlü çan kulesi St. Mark’ın da çatısında hasar meydana geldi. Kuledeki turistler ise güvenli bir şekilde tahliye edildi. St. Mark meydanındaki restoran ve kafelerin masa ve sandalyeleri ise şiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu. Ceneviz’de tren seferleri durduruldu. Bazı bölgelerde elektrik altyapıları devre dışı kaldı.


ORTA VE DOĞU KESİMLER KAVRULUYOR
İtalya’nın batısı fırtına ile boğuşurken, orta ve doğu Avupa aşırı sıcak hava ve kuraklıkla mücadele ediyor. İtalya’nın kuzeyindeki sert fırtınaya karşılık, güney İtalya’da sıcaklıklar 43 dereceyi gördü. Akdeniz’de bulunan 100’den fazla teknenin ise acil yardım talebinde bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı


AVUSTURYA'YI FIRTINA VURDU
Avusturya’nın güneyinde etkili olan fırtına nedeniyle 2’si çocuk toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ülkenin Aşağı Avusturya bölgesinde devrilen ağaç nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Kızıl Haç Sözcüsü Melanie Reiter yaptığı açıklamada, Karintiya eyaletinde ise fırtına nedeniyle Aziz Andraer Gölü'nde birkaç ağacın devrildiğini ve 5 ila 8 yaşları arasında olduğu tahmin edilen 2 çocuğun hayatını kaybettiği ifade ederek, yaklaşık 12 kişinin ise yaralandığını aktardı. Reiter ayrıca, eyalette fırtına nedeniyle ev ve işyerlerinin çatılarının uçtuğunu ve bazı binalarda maddi hasar meydana geldiğini açıkladı.

Avusturya Demiryolları (ÖBB) tarafından yapılan açıklamada ise, fırtınaların yol açtığı hasarlar nedeniyle Karintiya ve komşu eyaletlerde tren seferlerinin durma noktasına geldiği ifade edildi. Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ve Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, fırtınada çocukların hayatını kaybetmesini "trajedi" olarak nitelendirerek, ailelerine taziyede bulundu.

Haberin Devamı