Gazete Vatan Logo

ABD: Rusya'nın tatbikatlarını izliyoruz!

ABD Savunma Bakanı Hagel, Rusya'nın Ukrayna sınırlarında gerçekleştirdiği askeri tatbikatları yakından takip ettiğini belirtti.

ABD: Rusya'nın tatbikatlarını izliyoruz!

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel yaptığı açıklamada Rusya'nın, Ukrayna sınırlarında gerçekleştirdiği askeri tatbikatlar hakkında şeffaflık sağlamasını ve yanlış yorumlanabilecek hareketlerden kaçınması gerektiğini, yoksa "hassas bir zamanda yanlış hesaplamalara" neden olacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü,ülkede askeri tatbikatların başlaması emrini vermişti. Perşembe günü ise içişleri bakanlığı, Kırım'da parlamento binasının işgal edilmesinin ardından jetler için savaş alarmı verdi.




"RUSYA'YI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"

NATO'nun Ukrayna hakkında yaptığı açıklamaların ardından konuşan Hagel ABD'nin, diğer ülkelerin Ukrayna'nın egemenliğine saygı göstermesini beklediğini açıklayarak, "Bu yüzden Rusya'nın Ukrayna sınırında düzenlediği askeri tatbikatları yakından takip ediyorum" dedi.

Hagel konuşmasında ayrıca, "Rusya'nın bu tatbikatlarda şeffaflık sağlamasını bekliyorum ve hassas bir zamanda yanlış anlaşılacak veya yanlış hesaplamalara neden olacak bir adım atmaması hakkında uyarıyorum" diye belirtti. Hagel son olarak, Rus mevkidaşı ile birkaç gün içinde görüşmeyi umduğunu açıkladı.


Haberin Devamı