Gazete Vatan Logo

6 yaşındaki çocuk bu görüntüden sonra yok oldu! Annesinin intihar notundaki detay...

Annesinin okuldan aldığı 6 yaşındaki çocuk, bir anda yok oldu. Son kez otelde güvenlik kameralarına yansıyan o görüntüden sonra küçük çocuktan bir daha haber alınamadı. Annesinin korkunç sonu, intihar notu ve ipuçları, olayı ilginçleştirmeye yetti. Yıllar sonra yaşanan bir gelişme ise aileyi isyan ettirdi.

6 yaşındaki çocuk bu görüntüden sonra yok oldu! Annesinin intihar notundaki detay...

Derleyen: Özge Seren Doğu 

6 yaşındaki Timmothy Pitzen, okulundan annesi Amy tarafından alındı. Timmothy, o günden sonra bir daha görülmedi. Tanıklar çoktu ama ipucu azdı. Annesinin korkunç sonu ise vakayı ilginçleştirmeye yetti. İşte 'yok olan' çocuk...

Timmothy Pitzen, ABD'nin Illinois eyaletindeki Aurora şehrinde 18 Ekim 2004'te doğdu. James Pitzen ve Amy Pitzen'in tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Timmothy çok cana yakın, gülümseyen ve eğlenceli bir çocuktu. Adeta 'mükemmel' olarak tanımlanıyordu.

11 Mayıs 2011'de Tim'in (Timmothy) babası James, Tim'i Greenman İlkokulundaki anaokulu sınıfına bıraktı. Sonra ise olanlar oldu...

OKULA GELİP TİM'İ ALDI VE GİTTİ

Dakikalar sonra Tim'in annesi okula geldi ve öğretmenine ailevi sorunları olduğunu, Tim'i acilen okuldan alması gerektiğini söyledi.

Sadece 45 dakika öncesinde Timmothy'nin babası, en sevdiği Örümcek Adam sırt çantasıyla arabasından atlarken oğluna onu sevdiğini söyleyerek ön kapıya bırakmıştı...

AĞIR DEPRESYON NÖBETLERİ GEÇİRİYORDU

Tim'in annesi Amy, o sabah depresyon önleyici haplarını almamıştı. Amy'nin geçmişinde birden fazla intihar girişimi vardı. Aileyi tanıyanlar Amy'nin ağır depresyon nöbetleri geçirdiğini ve dengesiz hareketlerde bulunduğunu biliyorlardı. Ama şefkatli bir insan ve sevgi dolu bir anneydi.

Haberin Devamı

SERVİSTEN OĞLU İNMEYİNCE PANİKLEDİ

Baba James, o gün öğleden sonra oğlunun okuldan eve gelmesini bekliyordu. Tim'in eve dönüş saati geldi, baba dışarı çıktı.

Okul otobüsü kaldırıma yanaştı ancak içinden oğlu Tim inmemişti. James hemen okulu aradı ve eşinin saatler önce Tim'i okuldan aldığını öğrendi. Amy'i aradı ama yanıt alamadı. 12 Mayıs'ta Tim'in kaybolduğunu polislere bildirdi.

EŞİNİN KARDEŞİNİ ARADI: TİM BANA AİT

Tim 6, Amy ise 42 yaşındaydı. Saatler sonra telefon açıldı ve bir arama yapıldı. Amy, eşi James yerine James'in kardeşini aradı ve ona şunu söyledi:

Tim güvende. Timmothy ve ben iyi olacağız. Tim benim oğlum, o bana ait.

James ile abisi aynı evdeydi ve konuşmayı duymuştu. Konuşmada arkadan Tim'in de sesi geliyordu.

TİM'İN SON GÖRÜLDÜĞÜ AN

Amy, sabah 10.00'da aracını bir tamirhaneye bıraktı. Sonra Tim'i Brookfield Hayvanat Bahçesi'ne götürdü . Saat 15.00'te geri döndüler ve araçlarını aldılar. Sonra geceyi bir otelde geçirdiler. Bir sonraki gün ise başka bir otele gittiler. Ödeme yaptıkları sırada güvenlik kameralarına yansıdılar. Tim ile annesi yan yanaydı. Son görüntü ise o oldu...

Haberin Devamı

AÇ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Amy, annesi ve kayınbiraderi de dahil olmak üzere birkaç aile üyesine telefon ederek kendisinin ve Timmothy'nin güvende olduğunu ve herhangi bir tehlikede olmadığını söyledi. Bir veya iki gün içinde eve döneceğine söz verdi, ancak Amy sözünü tutmadı. 11. arama sırasında Tim'in aç olduğunu söylediği duyuldu.

KALEM, KAĞIT VE ZARF ALDI! CESEDİN YANINDAKİ NOT...

13 Mayıs 2011'de Amy bir mağazaya gitti; buradan bir kalem, not kağıdı ve zarf satın aldı. O anlarda Tim yanında yoktu. Tek başına mağazaya girip çıkmıştı. Dakikalar sonra başka mağazada tek başına görüldü. 

Amy, saat 23.15'te evinden 120 kilometre uzakta bir motel odasında bileklerini ve boynunu keserek, aşırı dozda antihistaminikler alarak intihar etti.

Haberin Devamı

Otel görevlisi öğlen odaya girdiğinde Amy'i kanlar içinde ölü halde buldu. Yanında da bir not vardı. Notta şu yazıyordu:

Yarattığım karmaşa için özür dilerim. Timmothy'i asla bulamayacaksınız. Onunla ilgilenecek insanlarla güvende. İçim rahat.

BIÇAK VE ARABADAKİ KAN

Otelde yapılan incelemelerde Tim'e dair hiçbir iz bulunamadı. Amy oraya yalnız gelmişti. Polis, Amy'nin kendi canına kıymak için kullandığı bıçakta sadece onun kanı olduğunu, ancak arabasında bulunan kanın, oğlu Timmothy'ye ait olduğunu tespit etti. Ancak daha sonra aileden bir kişi, lekelerin Timmothy'nin arabada geçirdiği burun kanamasından olduğunu açıkladı.

Ekiplerin araştırmaları sonuç vermedi. Polisler güvenlik kameraları, motel odasındaki makbuzlar ve tanık ifadeleri arasında gidip geldi. Hiçbir ipucu çıkmadı. Tim bir yerden sonra görüntüden kayboluyordu. James Pitzen, oğlunun hala hayatta olduğuna inanıyordu.

ESKİ EŞİYLE YEMEK YEMİŞ

James ile Amy'nin arası iyi değildi. Olaydan günler önce kavga etmişlerdi ve boşanmanın eşiğine gelmişlerdi. James, boşanırlarsa oğlunun velayetini almak için her şeyi yapacağını söylemişti. Amy de hastalığı sebebiyle bu tehdidi ciddiye aldı ve paranoyak davranışlar sergilemeye başlamıştı. Bu nedenle de Amy'nin, oğlunu başka bir aileye vermeye karar verdiği üstünde duruldu.

Haberin Devamı

James Pitzen günler önce yaşananları da şöyle anlatmıştı:

Ben şehir dışındayken eski eşiyle yemek yemiş. Eve geldiğimde buna dair belgeler buldum. O da zaten bunu reddetmedi. Birkaç kez yemek yemişler. Hafta sonu buluşacaklarını öğrendim. Amy'e 'bir karar vermen gerekiyor' dedim. Bir kez daha mesajını yakalarsam veya buluşursan bu iş biter.

YA BAŞKA AİLEYE VERDİ YA DA ÖLDÜRDÜ

Daha önce 3 kez boşanmış olan Amy, akıl hastalığı geçmişine sahip olduğu için Tim'in velayetini alamıyordu. Korkusu da bu sebeptendi. Amy Tim'i ya bir aileye vermiş ya da öldürmüştü. Yakınları onun oğlunu öldürebileceğine ihtimal vermiyordu. Oğlu onun her şeyiydi.

Ancak sonuç olarak o bir hastaydı. Bu nedenle ne yapacağından da emin olunamazdı. Mali kayıtlar, Amy'nin Tim'e yeni giysiler ve oyuncaklar aldığını gösteriyordu ancak hiçbirisi ortaya çıkmadı.

Timmothy şu an nasıl görünürdü? (sağda)

2019'DA TİMMOTHY OLDUĞUNU İDDİA EDEN GENÇ

Yıllar geçti, 3 Nisan 2019'da Kentucky'de yaşayan genç bir adam, Timmothy Pitzen olduğunu iddia etti. Yetkililere uzun süre bir evde esir tutulduğunu ve evden kaçtığını söyledi. Ancak DNA örnekleri karşılaştırıldığında gerçekler ortaya çıktı.

Ertesi gün, FBI gözaltındaki çocuğun Timmothy olmadığını açıkladı. Yalan söylemişti. Aurora Polis sözcüsü Çavuş Bill Rowley, "Bunun bir aldatmaca olduğu ortaya çıktığı için hayal kırıklığına uğramış olsak da, Timmothy'yi aramaya devam ediyoruz." dedi. 

Pitzen olduğu iddia edilen kişinin 23 yaşındaki Brian Michael Rini olduğu öğrenildi. Ailesinden kaçmak için böyle bir yalan söylemişti. Tim'in ailesi ise umut dolmuş ve Tim'in bulunma ihtimaline karşın mutluluktan havalara uçmuştu. Gerçeği öğrendiklerinde ise yıkıldılar.

Tim hala bulunamadı. Eğer yaşıyorsa şu anda 19 yaşında...