Gazete Vatan Logo

Sayıştay Başkanlığı KPSS’den en az 70 puanla önlisans mezunu personel alacak! İşte Sayıştay personel alımı başvuru şartları!

Sayıştay Başkanlığı personel alımı ilanı yayınlandı! Yayımlanan ilana göre, Sayıştay, KPSS’den en az 70 puanla önlisans mezunu büro personeli alacak. Başvurular, 19 Ağustos’ta sona erecek. Peki, Sayıştay Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Sayıştay büro personeli alımı şartları!

Sayıştay Başkanlığı KPSS’den en az 70 puanla önlisans mezunu personel alacak! İşte Sayıştay personel alımı başvuru şartları!

Sayıştay Başkanlığı duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre Sayıştay, önlisans mezunu büro personeli alacak. Adayların KPSS’den en az 70 puan almaları gerekiyor. Başvurular, 10-19 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Peki, Sayıştay Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Sayıştay büro personeli alımı şartları!

SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, 10.08.2022 ile 19.08.2022 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinden “Sayıştay Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden, elektronik ortamda alınacak. Şahsen, posta veya diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

SAYIŞTAY BÜRO PERSONELİ ALIMI ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Başvurulacak pozisyon unvanı için Tabloda “Aranan Nitelikler” başlığı altında belirtilen şartları sağlamak,

c) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, malullük veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

Haberin Devamı

ç) Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların, fesihten önce görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel pozisyonuyla aynı unvanlı pozisyona başvuruda bulunmaları halinde, son müracaat tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak,

d) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş veya muvazzaf askerlik hizmetinden muaf ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

ÖZEL ŞARTLARI

- Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

- 2020 yılı KPSS P93 Puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.

İSTENİLEN BELGELER

Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi ile birlikte denklik gösterir belgelerini de Diğer Belgeler bölümünde yer alan Denklik Belgesi alanına sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN