Gazete Vatan Logo

‘Hükümete güvenmiyoruz’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ortak açıklamanın 7 ay önce planlandığını, ancak hükümetin ‘seçime yakın zamanda yaptırdığını belirterek, “AKP’ye güvenmiyoruz. Neyine güveneceğiz” dedi.

hpd Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısında yaptığı konuşmada Dolmabahçe’de yapılan ortak açıklamaya ilişkin şunları söyledi:

ZERRE İNANMIYORUZ: Biz, ‘Hükümetin barış getireceğine zerre kadar inanmıyoruz, güvenimiz yok’ demişiz. ‘Bunu dersen süreci bozmak istiyorsun’ anlamına geliyormuş. Onlar barış hayalini satmak istiyorlar, biz gerçek barışı halkımıza armağan etmek istiyoruz. Neden kızgınlar biliyor musunuz? Diyorlar ki, ‘Seçime üç ay kala tam da barışı pazarlayacaktık, buna engel oldunuz’ diyorlar. Ben de diyorum ki iyi ki engel olmuşuz.

YEDİ AY GECİKTİRDİLER: Açıklama benden dolayı 25 gün gecikmişmiş. Açıklama 7 ay önce yapılacaktı. Seçime yakın yaptırıp, barış rüyalarını pazarlamak istediler. Buna öfkeliyiz, eleştiriyoruz, kızgınız diye barış karşıtı olmuşuz. Parlamento kapanacak, 2 ay sonra da seçim var. Ne barış adımı atacaksın peki? AKP’ye güvenmiyoruz. Neyine güveneceğiz?

Haberin Devamı

BİZ BIRAKTIRACAĞIZ: Ne yaptın, hangi adımı attın da bizi mahçup ettin ki bugün bizden hesap soruyorsun? Bu hükümet bu ülkeye kalıcı barış getiremez. Parlamentoya daha güçlü gireceğiz, biz PKK’ya silah bıraktıracağız.”

‘Arınç hakiki siyasetçi’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın HDP’yi ‘proje’ olarak nitelemesine karşı görüşü sorulan Demirtaş, “Polemiğe girmek istemiyoruz ama halkın içinden çıktık, emeğimizle siyasette mücadele ettik, bugünlere geldik” dedi. Arınç’ın şahsına hiçbir zaman ‘proje’ demediğini ve demeyeceğini dile getiren Demirtaş, “O da hakiki siyasetçidir. Uzlaşmayız ama hakiki siyasetçi olduğunu bilirim. Proje değildir. Kendisinin de sıkıştığı zamanlarda bu tür çamur at izi kalsın politikasına düşmemesini öneririm” diye konuştu.