Klavye

Klavye

Son dakika klavye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan klavye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını klavye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Klavye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan klavye gelişmeleri de dahil olmak üzere 759 klavye haberi bulunmuştur. Tüm klavye haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emir Yeşil 43 yaşında hayatını kaybetti
Emir Yeşil 43 yaşında hayatını kaybetti Dolapdere Big Gang grubunun eski solisti Emir Yeşil, dün hayatını kaybetti. 43 yaşındaki Yeşil, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.
21.04.2024 Magazin
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır? Genel olarak @ işareti mail üzerinden sunucuya bağlanmak için kullanılan bir aracıdır. Klavye üzerinden kolay bir şekilde yapılan bu işaret, aynı zamanda birçok resmi yazışmada da yaygın biçimde kullanılır. Türkçe üzerinden okunuşu ile beraber ‘et’ şeklinde ifade edildiğini söylemek mümkün.
9.02.2024 Yaşam
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır? Bir tipografik sembol olarak derece işareti öne çıkmaktadır. Hem bilgisayarda klavye üzerinden hem de günlük yaşamda kalem kullanarak değerlendirilir. Özellikle hava sıcaklığını ya da açıyı belirtmek için yaygın şekilde kullanılan bir ifade olduğunu söylemek mümkündür.
6.02.2024 Yaşam
Çarpı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır?
Çarpı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır? Pek çok farklı amaç altında çarpı işareti ele alınır ve kullanılır. Öncelikle matematikte farklı rakamların birbirine çarpılması için 2 rakam arasında kullanılan bir işarettir. Aynı zamanda olumsuzluk durumunu ifade etmek amaçlı kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan onay bildirmek için de yine değerlendirilen bir işaret olarak ifade edilebilir.
6.02.2024 Gündem
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır?
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır? Büyüktür ve küçüktür işaretleri sayıları ve ifadeleri karşılaştırmak amaçlı kullanılan bir işaret olarak öne çıkar. Genelde büyüktür işareti ‘>’ şeklinde kullanılmaktadır. Böylece hangi rakamın diğer hangi rakama göre daha büyük olduğu anlaşılabilir. Diğer yandan rakamlar bu şekilde sıralama ile beraber büyükten küçüğe doğru ele alınmaktadır. Özellikle matematikte çok fazla kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum hem büyüktür hem de küçüktür işaretleri üzerinden kullanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
# (Kare, Diyez, Hashtag) İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede # İşareti Nasıl Yapılır?
# (Kare, Diyez, Hashtag) İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede # İşareti Nasıl Yapılır? Özellikle bilgisayar üzerinde en çok kullanılan işaretlerden biri olarak Hashtag işareti öne çıkmaktadır. Çünkü genel çerçevede sosyal medya hesaplarında bir durumu belirtmek için paylaşmak amaçlı yazının başına eklenir. Bu durum kare işareti, diyez ya da Hashtag işareti olarak da aynı isim ile anılabilir.
3.02.2024 Yaşam
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır?
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır? Hristiyanlar için kutsal bir işaret olarak haç işareti öne çıkmaktadır. Özellikle Hristiyanlıkta dua okunduktan sonra minnet duygusunu göstermek amaçlı yapılan bir işarettir. Genel çerçevede Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi üzerinden ortaya çıkan şeklin kullanımı olarak da ele almak mümkündür.
3.02.2024 Yaşam
Metre Kare İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Metre Kare İşareti Nasıl Yapılır?
Metre Kare İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Metre Kare İşareti Nasıl Yapılır? Hektar ya da dekar ile beraber dönüm gibi hesapları yaparken metrekare kullanılır. Aynı zamanda metrekare matematik üzerinden ele alınan bir hesaplama yöntemidir. Bu hesaplama yapılırken iki kenarın metre cinsinden ölçüsü alınır. Daha sonra bu iki ölçü birbirine çarpılması ile beraber ortaya metrekare çıkmaktadır.
2.02.2024 Yaşam
Ters Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır?
Ters Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır? Dünya çapında konuşulan diller içerisinde sadece İspanyolcada değerlendirilen bir işaret olarak ters soru işareti öne çıkmaktadır. Bu aynı zamanda İspanyolca üzerinden bir noktalama işaretidir. Bu durum soru cümlesinin başına ters soru işareti gelmesiyle yapılır.
1.02.2024 Yaşam
Artı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır?
Artı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır? Bir sonucun ya da olayın pozitif olduğunu göstermek için artı işareti kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu işaret özellikle matematikte toplama konusunda değerlendirilir. Hem günlük yaşamda defter üzerinde hem de bilgisayarda tüm bu amaçlar için ortak biçimde kullanılan bir işarettir.
31.01.2024 Yaşam
Tik İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tik İşareti Nasıl Yapılır?
Tik İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tik İşareti Nasıl Yapılır? Genel çerçevede doğrudan bir durumu onaylama ifadesi olarak tik işareti kullanılmaktadır. Bu durum hem eğitim hayatında hem de birçok iş sektöründe yaygın şekilde değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Tabii aynı zamanda günlük hayatta bir liste tutarken yine tik işareti ile birlikte bir onay herhangi bir duruma verilir. Bu durum anlam bütünlüğü açısından oldukça önemli bir potansiyel teşkil eder. Herhangi bir dilde ortak şekilde bir durumu onaylamak amaçlı ele alınan bir semboldür.
31.01.2024 Yaşam
Düzeltme İşareti (Şapka) Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Şapka İşareti Nasıl Yapılır?
Düzeltme İşareti (Şapka) Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Şapka İşareti Nasıl Yapılır? Düzeltme işareti aynı zamanda düzeltme imi olarak bilinir. Ayrıca daha çok şapka işareti olarak ifade edilmektedir. Ses değerini inceltmek amaçlı harflerin üzerine gelen bir diyakritik işaret olduğunu söylemek mümkün. Böylece kabaca ve sert söylenen kelimeler çok daha yumuşak bir şekilde ifade edilir.
31.01.2024 Yaşam
Euro İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Euro İşareti Nasıl Yapılır?
Euro İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Euro İşareti Nasıl Yapılır? Resmi bir para biriminin işareti olarak Euro sembolü kullanılmaktadır. Bu sembol daha çok € şeklinde ele alınır ve değerlendirilir. Aynı zamanda genel anlamıyla Avrupa Birliği para birimi olduğunu ifade etmek gerekir. Dünya çapında diğer tüm döviz para birimleri ile birlikte eşleştirmek suretiyle değerlendirilirken bu sembol kullanılır.
30.01.2024 Yaşam
Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?
Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır? Türk lirasının kısaltması olarak öne çıkan TL işareti, aynı zamanda uluslararası çapta semboldür. Bu son sembol bütün farklı döviz işlemleri veya diğer değişik işlemler için Türk lirasını temsil eder. Aynı zamanda dijital dünyada bunu değerlendirmek için klavye üzerinde kolayca ifade etmek mümkündür.
24.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Kesişim İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kesişim İşareti Nasıl Yapılır?
Kesişim İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kesişim İşareti Nasıl Yapılır? Matematikteki kümeler konusunda kullanılan bir işaret olarak kesişim işareti öne çıkmaktadır. Bu durum kümeler kuramı içerisinde A ve B kümelerinin kesiştiği bölgeyi sembolize etmektedir. Yani her iki küme iç içe geçtiği zaman ortak alan olarak ifade edilebilir.
16.01.2024 Eğitim
Ve İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ve İşareti Nasıl Yapılır?
Ve İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ve İşareti Nasıl Yapılır? Dünya çapında ortak şekilde bir sembol olarak ele alınan ve işareti, iki durumu bir arada anlatmak için ele alınmaktadır. Aynı zamanda yine iki farklı durumu karşılaştırmak için orta kısma yerleştirilir. Bu durum sembol olarak ele alındığında ‘&’ işareti olarak kullanılmaktadır.
3.01.2024 Eğitim
Yaklaşık İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yaklaşık İşareti Nasıl Yapılır?
Yaklaşık İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yaklaşık İşareti Nasıl Yapılır? Yaklaşık işareti genellikle matematikte kullanılmaktadır. Klavye üzerinde doğrudan bulunmayan bazı harf ya da işaretler farklı yollarla yapılabilmektedir. Yaklaşık işareti de bunlardan biridir ve yan olarak görülen S harfine benzemektedir. Merak konusu olan yaklaşık işareti klavye üzerinde kombinasyonlar yapılarak yazılabilmektedir. Matematik işlemleri sırasında yaklaşık değeri ifade eden yaklaşık sembolünün nasıl yazıldığı kolaylıkla öğrenilebilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Yıldız İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yıldız İşareti Nasıl Yapılır?
Yıldız İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yıldız İşareti Nasıl Yapılır? Yıldız işareti özellikle bir konuşma içerisinde sansürlenmesi istenilen bazı kelimelerin bulunması durumunda kullanılmaktadır. Aynı zamanda yıldız işaretinin makalelerde ve paragraflarda da önemli maddelerin başında kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Matematik alanında da kullanılabilen bir işaret olan yıldız işaretinin oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğu bilinmektedir. 
29.12.2023 Eğitim
Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır?
Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır? Yüzde işareti yüzdelik hesaplamaları ifade edebilmek için kullanılır. Klavye üzerinde yüzde işaretinin tuşu yoktur. Farklı tuş kombinasyonları ile bu karakteri elde etmek mümkündür. Yüzde işareti çok farklı alanlarda kullanılabilir. Bu yüzden klavyede yapıyor olabilmek önemli olmaktadır. 
20.12.2023 Eğitim
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat Uzun süre bilgisayar başında çalışmak ya da hareketsiz bir yaşam pratiğine sahip olmak beraberinde bir takım fiziksel problemleri getiriyor. Duruş bozukluğuyla tetiklenen rahatsızlıkların başını ise boyun sırt ve bel ağrıları çekiyor. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Op. Dr. Candan Hundemir bu ağrıların çoğunun mekanik olduğunu söylese de 2 günden fazla süren ağrılara karşı vatandaşı uyardı ve uzmana görünmesini tavsiye etti.
28.10.2023 Sağlık
Evden çalışanlar dikkat! Personele klavye dinleme uygulaması, işinden kovuldu
Evden çalışanlar dikkat! Personele klavye dinleme uygulaması, işinden kovuldu Büyük bir sigorta şirketi evden çalışan personelini kontrol etmek için klavye dinleme (keystroke) teknolojisini kullandı. Performansı nedeni ile işten çıkarılan kadının itirazı Adil Çalışma Komisyonu tarafından kabul edilmedi.
9.08.2023 Dünya
Klavye sesinizi dinleyerek verilerinizi çalabilirler! İşte yapılması gerekenler
Klavye sesinizi dinleyerek verilerinizi çalabilirler! İşte yapılması gerekenler Bir grup İngiliz araştırmacı tarafından yayınlanan yeni bir çalışma, çağımızın teknolojik gelişmelerinin yol açtığı potansiyel bir tehlikeyi ortaya koyuyor.
9.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Ümit Besen'in acı günü! Babası hayatını kaybetti
Ümit Besen'in acı günü! Babası hayatını kaybetti 80'li yıllara damga vuran şarkıların sahibi, Osmaniyeli usta sanatçı Ümit Besen'in babası Fikret Besen, 94 yaşında hayatını kaybetti. Fikret Besen, ikindi namazının ardından toprağa verilecek.
2.06.2023 Magazin
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır?
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır? Klavyede Delta işareti yapmak bazı insanlara karmaşık gelebilir. Bilgisayarların klavyelerinde bu kısayol bulunmaz. Ancak bilgisayarda bu işareti farklı yollar ile beraber kolay bir şekilde yapmak mümkündür. 
25.05.2023 Eğitim
Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tire İşareti Nasıl Yapılır?
Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tire İşareti Nasıl Yapılır? Tire işareti, matematik işlemlerinde ve pek çok alanda kullanılan bir simgedir. Klavye üzerinde bulunan karakterler haricinde hayatın farklı alanlarında gerekli olan simgeler bulunmaktadır. Elektronik araçlar arasında en çok kullanılan bilgisayar yardımıyla işler daha hızlı ve güvenle yapılabilmektedir.
25.05.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Klavye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki klavye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.