Gazete Vatan Logo

Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?

Türk lirasının kısaltması olarak öne çıkan TL işareti, aynı zamanda uluslararası çapta semboldür. Bu son sembol bütün farklı döviz işlemleri veya diğer değişik işlemler için Türk lirasını temsil eder. Aynı zamanda dijital dünyada bunu değerlendirmek için klavye üzerinde kolayca ifade etmek mümkündür.

Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?

Genel olarak ‘₺’ şeklinde yazılır ve değerlendirilir. Klavyede gerekli tuşları kombine ederek basmak suretiyle kolayca ekrana getirmek mümkündür. Böylece rakamın sağ tarafına yazılarak miktarının Türk Lirası olduğu ifade edilmektedir.

Tl İşareti Nedir?

TL Türk lirasının kısaltması olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda döneminde yapılan bir yarışma ile beraber bir sembol Türk lirasını temsil etmek üzere seçilmiştir. Bu sembol ise ₺ olarak bilinir. Böylece rakamın sağ tarafına bu sembol eklenmek suretiyle bunun TL olduğu anlaşılır.

Türk lirasını ifade edilmek amacıyla kullanıldığı yere bağlı olarak, aynı anda kullanmamak koşulu doğrultusunda kısaltma veya simge olarak değerlendirilebilir. Özellikle resmi kuruluşlar ile birlikte birçok farklı dijital alanda bu sembolü Türk lirasını temsil etmek amaçlı yaygın değerlendirilmektedir.

Tl İşareti Ne İşe Yarar?

Kısaca Türk lirasının kısaltması olarak TL ön plana çıkmaktadır. Bu kısaltma yapılırken her iki harf de büyük harfle ele alınmaktadır. Aynı zamanda bir simge veya sembol olarak ₺ şeklinde kullanıldığını söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Birçok farklı alanda Türk lirasını ifade edebilmek için kullanılan bir harf ile sembol olduklarını söylemek gerekir. Bu şekilde rakam yazıldığı zaman sağ tarafına TL ya da ₺ işaretini kullanmak yeterlidir. Böylece Türkiye içerisinde ya da uluslararası çapta bu rakamın Türk lirasını ifade ettiği anlaşılabilir.

Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?

Öncelikle Klavye üzerinde T ve L harflerine basarak yan yana TL işaretini değerlendirmek mümkün. Diğer yandan sembol olarak da yine Türk lirasının bir simgesi yer almaktadır. Bu simge ise ₺ işareti olarak ön plana çıkar.

Klavye üzerinde bu sembolü oluşturmak ve kullanmak amaçlı öncelikle Alt GR tuşuna basmak gerekir. Daha sonra bu tuşa basılı tutmak suretiyle T tuşuna basılır. Aynı anda basılması ile beraber ortaya ₺ işareti çıkmaktadır.