Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır? Genel olarak @ işareti mail üzerinden sunucuya bağlanmak için kullanılan bir aracıdır. Klavye üzerinden kolay bir şekilde yapılan bu işaret, aynı zamanda birçok resmi yazışmada da yaygın biçimde kullanılır. Türkçe üzerinden okunuşu ile beraber ‘et’ şeklinde ifade edildiğini söylemek mümkün.
9.02.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulundu. TBMM'den terörü kınayan bildiriye imza atmayan CHP ve DEM'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.
25.12.2023 Gündem
İsveç Bayrağı Anlamı Nedir? İsveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İsveç Bayrağı Anlamı Nedir? İsveç Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Her bayrağın bir anlamı vardır. İsveç bayrağının ne anlama geldiği de merak konusudur. İsveç bayrağının üzerinde İskandinav haç işareti bulunmaktadır. Bu haç mavi zemin üzerinde sarı renkte kullanılmıştır. İskandinav hacı Hristiyanlığı temsil etmektedir.
10.09.2023 Eğitim
Kurban Bayramında et tüketimine dikkat! 24 saat uyarısı geldi
Kurban Bayramında et tüketimine dikkat! 24 saat uyarısı geldi Kurban Bayramı geldi çattı. Kurban Bayramında beslenmemiz değişkenlik gösteriyor ve bayram süresince et tüketimimiz artıyor. Kurban Bayramı'nda; etin tüketim zamanına, pişme süresine, kurbanın kesilmesine kadar birçok dikkat etmemiz gereken unsur var. Peki Kurban eti ne zaman tüketilmeli? Kesilir kesilmez et tüketimi sağlıklı mı? ya da Kurban eti nasıl tüketilmeli? İşte bu soruların yanıtları...
28.06.2023 Gündem
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "TCG Anadolu Uçak Gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz." şeklinde konuştu.
23.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya: Bunlar Avrupa'nın biz milletimizin aferin demesine muhtacız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya: Bunlar Avrupa'nın biz milletimizin aferin demesine muhtacız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kendi köhne düzenlerini sürdürmek için vesayetten darbeye terör örgütlerine göz kırpanlar yine her zaman olduğu gibi karşımızda kol kola girdiler. Batı ne diyecekmiş? Vay vay vay, yazıklar olsun. Avrupa'nın aferin demesine bunlar muhtaç. Bizim ise milletimin aferin demesine ihtiyacım var" dedi.
3.02.2023 Gündem
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybeder
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybeder MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 dakikalık grup toplantısı konuşmasının çok sert olduğunu söyleyerek, "Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye'de helalleşme ile başlayan, kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok. Ama bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var" dedi.
28.04.2022 Siyaset
İhtiyaç kredisi faiz oranları tamamen değişti! Bankalar resmen duyurdu, başvuran alıyor...
İhtiyaç kredisi faiz oranları tamamen değişti! Bankalar resmen duyurdu, başvuran alıyor... Son dakika kredi açıklaması! Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Akbank, Halkbank ve diğer bankalar tek tek duyurdu. Ramazan Bayramı öncesinde nakit para ihtiyacı olan ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak isteyen çok sayıda vatandaş banka kredilerine yönelmeye başladı. Kredi çekmek isteyen vatandaşlar taksitleri, geri ödemesi ve faiz oranlarında kendilerine en uygun bankayı araştırıyor. İhtiyaç kredileri için bankalar faiz oranlarını güncelleyerek müşterilerine duyurdu. Bayram öncesi birçok bankanın sunduğu faiz oranı, 1,70 seviyesinin altına düşmüş durumda. Peki güncel kredi faiz oranları ne? Kredi faiz oranlarında en uygun olan banka hangisi?
26.04.2022 Ekonomi
Dış ticaret dengesi yüzde 43 arttı
Dış ticaret dengesi yüzde 43 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Dış Ticaret Verileri baz alınarak Agrimetre tarafından hazırlanan TGDF Dijital Veri Paneline göre 2021 yılının ilk 7 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 12,06 milyar dolar ihracat, 9,2 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi. 01 ile 24 fasılları arasındaki tüm GTIP kalemleri ile 29uncu ve 35inci fasıllardan seçili ürünlerin dahil edildiği hesaplamalara göre, 2021nin ilk 7 ayında sektörün dış ticaret dengesi, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 43 arttı.
2.09.2021 Ekonomi
Kredi kartı olan ve kredi çekecek herkes için geçerli! Flaş detay, faizler...
Kredi kartı olan ve kredi çekecek herkes için geçerli! Flaş detay, faizler... Bankadan kredi çekmek isteyen veya kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Faizler ile ilgili flaş detay. Kredi kartı kullanan kişiler bazı durumlarda karttan para çekmek durumunda kalıyor. Bu da çekilen paraya faiz işlenmesine sebep oluyor. Her bankanın çekim ücreti farklı. Nakit çekiminde faizler günlük olarak işlediğinden belirtilen detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Öte yandan kredi çekmek isteyip olumlu sonuç alamayanlar için de 5 tane sebebi olacak bir bilgilendirme yapıldı. İşte kredi çekmek isteyen ve kredi kartı kullananları ilgilendiren önemli detaylar
15.07.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi flaş gelişme! Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş...
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi flaş gelişme! Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş... Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adaşlık yarışı kızışıyor. Millet ittifakında aday olarak 4 isim öne çıkıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener, İmamoğlu ve Yavaş arasında adaylık yarışı kızışıyor. Denkleme HDP'nin de girmesi sonucu millet ittifakında bir karar verilmesi gerekecek.
12.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ''İçişleri Bakanımız Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkedeki huzur ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlu üzerinden hedefe alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız'' dedi.
26.05.2021 Siyaset
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir." dedi.
27.04.2021 Siyaset
Halsizliğe iyi gelen süper gıdalar!
Halsizliğe iyi gelen süper gıdalar! Günlük yaşantımızda çoğu zaman kendimizi halsiz ve yorgun hissederiz. Bu durum pek çok kişi için zorlu olabilir özellikle de çalışıyorsak. Modern dünyanın hızlı temposunda yorgunluk oldukça yaygın görülür. Ancak sürekli yorgun ve halsiz hissediyor, günlük hayatınızı da etkiliyorsa bu durum sağlık ile ilgili altta yatan bir rahatsızlığın işareti olabilir. Genellikle uyku bozuklukları, grip ve stres gibi hastalıklar halsizliğin başlıca nedenleri olarak gösterilir. Uzmanlara göre, tüketilen gıdalar kronik yorgunlukla ilişkilendiriliyor. Peki, Halsizliğe ne iyi gelir? Hangi gıdalar halsizliğe iyi geliyor? İşte halsizliğe iyi gelen mucizevi gıdalar...
3.02.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boğaziçi protestolarına tepki: Öğrenci misiniz yoksa terörist mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boğaziçi protestolarına tepki: Öğrenci misiniz yoksa terörist mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Artvin-Bilecik-Çankırı-Gaziantep-Iğdır 7'nci olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "Terör örgütlerinin üyesi olan bu gençleri biz ülkemizin gerçek manada milli ve manevi değerlere sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz. Siz öğrenci misiniz, siz talebe misiniz yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan orayı işgale kalkışan terörist misiniz?" dedi.
3.02.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki törende önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan, 'Sanat teorilerinin çöktüğü, sanat ortamının değişime uğradığı, sanat hırsızlıklarının yüzlere vurulduğu bir çağda yaşıyoruz. Beklediğimiz o sanatçı muhalefetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil kanatlanıp uçurduğu sanatıyla gösterecektir' dedi.
30.12.2020 Siyaset
Flaş koronavirüs açıklaması! 'Gıdadan bulaşmıyor diye düşünmeyin'
Flaş koronavirüs açıklaması! 'Gıdadan bulaşmıyor diye düşünmeyin' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ sebze-meyve ile yarı pişmiş mamullerin sadece koronavirüs değil, diğer mikroorganizmalar açısından da riskli olduğunu kaydetti. Koronavirüsün gıda yoluyla bulaşmadığının düşünülmemesi ve tedbirli davranılması gerektiğini savunan Prof. Dr. Var, "Bugün Covid-19 gıda yoluyla bulaşmıyor dersek, iki gün sonra bulaştığına dair bulgularla karşılaşabiliriz. Eğer mutasyona uğruyorsa ve gıda yoluyla bulaşacak bir mutant çıkarsa bu nasılsa bulaşmıyordu deyip ayaklarımızı uzatmamalıyız" dedi.
23.11.2020 Gündem
Wairfair olayı: Pedofili’den, Adrenochrom’a, Pizzagate’e çocuk kaçakçılığı iddiaları
Wairfair olayı: Pedofili’den, Adrenochrom’a, Pizzagate’e çocuk kaçakçılığı iddiaları İnternet üzerinden mobilya satan Wayfair isimli internet sitesinin, çocuk ticareti yaptığı iddialarından sonra gözler çocuk kaçaklığına çevrildi. Sandra Bullock’un, katıldığı bir televizyon programında genç kalabilmek için çocuk derisi enjekte ettirdiğini söylemesiyle başlayan tartışmalar, Wayfair ile deprem etkisi yarattı. Wayfair olayının tartışmaları devam ederken, yıllar önce ortaya çıkan Pizzagate olayı ve pedofili de yeniden gündeme geldi. İşte Pedofili’den, Adrenochrom’a, Pizzagate’e çocuk kaçakçılığına Wairfair olayı…
14.07.2020 Gündem
Erkek hemşireyi otobüsten indiren şoför kendini böyle savundu
Erkek hemşireyi otobüsten indiren şoför kendini böyle savundu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Erkekten hemşire mi olur?" diyerek sağlık görevlisini otobüsten indirdiği iddia edilen özel halk otobüsü şoförü hakkında soruşturma başlattı. Şoför görevlisi de kendisini böyle savundu.
1.04.2020 Gündem
Akıllara durgunluk veren olay! 'Erkekten hemşire mi olur?' diyerek...
Akıllara durgunluk veren olay! 'Erkekten hemşire mi olur?' diyerek... İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşire olarak görev yapan Tolgahan Karadaş, mesai çıkışında evine gitmek için ücretsiz binmek istediği otobüs şoförü tarafından 'Erkekten hemşire mi olur?' denilerek otobüsten indirildiğini öne sürdü.
31.03.2020 Yaşam
Doğru güneş gözlüğünü böyle seçin
Doğru güneş gözlüğünü böyle seçin Ozon tabakasındaki incelme nedeniyle güneşin zararlı ışınları gözlerimizi her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Güneşin sıcak yüzünü göstermeye başlamasıyla birlikte güneş gözlüğü kullanımı da gittikçe yaygınlaşıyor. Güneş gözlüğüne olan rağbeti fırsat bilen işportacılar da özellikle yaz aylarında piyasaya imitasyon gözlükler sürüyor. Peki, aksesuar konusunda alternatif olması amacıyla rastgele satın alınan güneş gözlüklerinin göz sağlığına verdiği zararın ne kadar farkındayız?
19.07.2019 Sağlık
Uzmanından "sahte güneş gözlüğü" uyarısı
Uzmanından "sahte güneş gözlüğü" uyarısı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Açıkalın, kısa süreli kullanımlarda göz kızarıklığına neden olan sahte güneş gözlüklerinin, uzun sürede katarakt, sarı nokta, pterjium, alerjik göz hastalıklarında artış ve retinada yanıklara yol açabildiğini belirterek, "Bu nedenle güneş gözlüklerinin kalite belgesi ve ultraviyole ışınları kestiğine dair bir sertifikası mutlaka olmalıdır." dedi.
27.05.2019 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Trabzonlular Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimlerden sonra Ayasofya'yı tekrar aslına rücu ettiririz. Bu ne demektir? Yani Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz." dedi.
26.03.2019 Siyaset
Tüketicilere gıda alışverişi uyarısı
Tüketicilere gıda alışverişi uyarısı Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda alışverişi yaparken ambalajsız ya da ambalajı bozulmuş besinler satın alınmaması, ambalajın bombeleşmemiş olmasına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.
18.03.2019 Ekonomi