Gazete Vatan Logo

Artı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır?

Bir sonucun ya da olayın pozitif olduğunu göstermek için artı işareti kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu işaret özellikle matematikte toplama konusunda değerlendirilir. Hem günlük yaşamda defter üzerinde hem de bilgisayarda tüm bu amaçlar için ortak biçimde kullanılan bir işarettir.

Artı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır?

Aynı zamanda bilgisayarda yazılım konusunda da bir program hazırlarken kullanıldığını söylemek mümkündür. Bu doğrultuda en çok kullanılan işaretlerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Ayrıca bilgisayarda klavye üzerinden de kolayca ekrana getirmek mümkün.

Artı İşareti Nedir?

Artı işareti ‘+’ olarak sembolize edilen bir işarettir. Bu işareti matematik alanında toplama yaparken kullanılır hem de pozitif bir durumu göstermektedir. Herhangi bir olayın ya da durumun pozitif olduğunu anlatmak için kullanılan bir işaret olduğunu söylemek.

Hem yazı ile hem de bir sembol olarak işaret şeklinde amaca uygun farklı biçimlerde kullanma şansı bulunmaktadır. Taşıdığı anlamı doğrultusunda hem sayılar hem de yazılar üzerinden kullanılabilir. Böylece bir toplama işlemi yapılabilir ya da bir durumun pozitif olduğu ele alınabilir.

Artı İşareti Ne İşe Yarar?

Birçok değişik amaç altında artı işareti ele alınmakta ve kullanılmaktadır. Bu durum + sembolü ile birlikte değerlendirilir.

- Matematiksel bir işlemde toplama işlemini yapmak için rakamlar arasında kullanılır.

Haberin Devamı

- Aynı zamanda bir sonucun veya bir olayın pozitif olduğunu göstermek amaçlı değerlendirilen bir işarettir.

- Programlama dilinde bir yazılım veya program hazırlanırken yapının değişik kısımlarında kullanılır.

Bu şekilde yukarıda verilen farklı işlemleriyle birlikte günlük hayatta veya bilgisayar üzerinde ekranda artı işareti değerlendirilebilir.

Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır?

Basit birkaç işleme değerlendirmek suretiyle kolayca artı işaretini klavyede kullanır hale getirmek mümkün. Üstelik bu durum iki farklı işlem üzerinden ele alınabilir. Bunlardan biri shift tuşuna basılı tutmak suretiyle 4 rakamına basmaktır. Böylece her ikisi üzerinden ele alınmak suretiyle basılı tutularak artı işareti kullanılabilir.

Bunun dışında çok daha kolay bir yöntemi olduğunu söylemek mümkün. Bu durum klavyenin sağ tarafında yer alan rakamlarla gerçekleşir. Rakamların sağ kısmında bulunan + işaretine basmak yeterlidir. Tabii bunu gerçekleştirmek için öncelikle numlock tuşuna basmak ve bu bölüme aktif hale getirmek gerekir.

Haberin Devamı