Artı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır?
Artı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır? Bir sonucun ya da olayın pozitif olduğunu göstermek için artı işareti kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu işaret özellikle matematikte toplama konusunda değerlendirilir. Hem günlük yaşamda defter üzerinde hem de bilgisayarda tüm bu amaçlar için ortak biçimde kullanılan bir işarettir.
31.01.2024 Yaşam
98 Alan Kodu Nereye Ait? +98 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
98 Alan Kodu Nereye Ait? +98 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? İran'ı ziyaret etmek adına profesyonel ya da turistik bir gezi yapmayı planlıyorsanız ve İran topraklarında bir otel rezervasyonu yapmak istiyorsanız, telefon ile aramalarınızda İran ülkesine karşılık gelen 98 telefon kodunu bilmeniz gerekmektedir.
27.05.2023 Yaşam
994 Alan Kodu Nereye Ait? +994 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
994 Alan Kodu Nereye Ait? +994 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? Herhangi bir ülkeden başka bir ülkeyi aranmak istendiğinde alan kodu girişi yapılır. Bu alan kodu aynı zamanda her ülkeye özgü olarak ele alınmaktadır. Türkiye üzerinden ise en çok kullanılan kodlar içerisinde 994 alan kodu öne çıkıyor. Çünkü 994 numaralı alan kodu Azerbaycan ülkesine aittir.
26.05.2023 Yaşam
YKS test tekniğinde nelere dikkat edilmeli? Sınavda turlama tekniği nedir? Uzmanlardan YKS için son hatırlatmalar!
YKS test tekniğinde nelere dikkat edilmeli? Sınavda turlama tekniği nedir? Uzmanlardan YKS için son hatırlatmalar! YKS bu hafta sonu yapılacak. Uzmanlardan adaylar için öneriler gelmeye devam ediyor. Rehberlik Uzmanları, YKS için son hatırlatmaları yaptı. Uzmanlar; sınavdaki soruların, hazırlıklı tüm adaylar tarafından çözülebileceğini belirtirken, öğrencilerin sınav sırasında motivasyonlarını yüksek tutmaları için yapabildikleri sorulara odaklanmalarını söylüyor. Peki, YKS test tekniğinde nelere dikkat edilmeli? Sınavda turlama tekniği nedir? Uzmanlardan YKS için son hatırlatmalar ve öneriler!
16.06.2022 Eğitim
Uzmanından YKS test teknikleri! 2021 YKS zor mu, kolay mı olur? İşte YKS istatistikleri ve tavsiyeler!
Uzmanından YKS test teknikleri! 2021 YKS zor mu, kolay mı olur? İşte YKS istatistikleri ve tavsiyeler! Yıl boyu sınav hazırlığı yapan, hedefine ulaşmak için çalışan üniversite öğrencisi adaylar 26-27 Haziran’da geleceklerini şekillendirecek YKS sınavına girecek. Emeklerinin karşılığını görmeye başlayacakları ilk sınav olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YKS) için sayılı günler kaldı. Peki, YKS’de nelere dikkat etmeli? YKS test teknikleri neler? ? Sınav heyecanı nasıl yönetilir? 2021 YKS zor mu, kolay mı olur? Sınava az bir zaman kala PDR Koordinatörü Sibel Durak da faydalı olabilecek bazı bilgileri paylaştı.
16.06.2021 Eğitim
“Matematik’te Pi sayısı gereksiz”
“Matematik’te Pi sayısı gereksiz” Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan Araştırmacı-Yazar ve Emekli Fen Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Ergül, her yıl 14 Mart tarihinde kutlanan, günü bile olan “Pi Sayısı” hesaplamalarıyla silindir şeklindeki kapların hacimlerinin aslında milyonlarca liralık haksız kazançları beraberinde getirdiğini savundu. Geçtiğimiz aylarda; “Cisimlerin 4. Boyutunu” keşfettiğini iddia ederek ülke genelinde büyük yankı uyandıran Hüseyin Ergül, bu kez de “Pi Sayısı” ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
9.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Darbecilerin gizli ajandası ele geçirildi!
Darbecilerin gizli ajandası ele geçirildi! 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili çok güçlü delilere ulaşıldı. Bunlardan biri de Kurmay Binbaşı Yanık’ın ajandası. Bu ajandada askerlerin listesi bulunuyor.
29.09.2021 Gündem
Cuadrado, Hakan Şükür'ün yolunda
Cuadrado, Hakan Şükür'ün yolunda Chelsea'nin yeni transferi Juan Cuadrado, 11 numaralı forma dolu olunca bir zamanlar Hakan Şükür ve Zamarano'nun yaptığını tekrarladı.
2.02.2015 Futbol
Bavulu 'pala' mı verdi?
Bavulu 'pala' mı verdi? Bu kara lekeyi temizleyiniz!
29.09.2021 Gündem
Ergenekon'da bir sanık daha!
Ergenekon'da bir sanık daha! Mahmut Güzel'in dosyası da artık...
29.09.2021 Gündem
Gerçek olduğunu öğrenince...
Gerçek olduğunu öğrenince... 2000 yıllık iskelet Tokat'ta bir müzede...
12.11.2012 Yaşam
Çakma SMS’lere BTK el koydu
Çakma SMS’lere BTK el koydu Kamu çalışanlarının adını kullanarak sms ile vatandaşı tuzağa düşürme vakaları artınca...
29.09.2021 Gündem
Paşaları yakan esrarlı işaretler
Paşaları yakan esrarlı işaretler '+' işareteleri komutanların terfilerini zora soktu
29.09.2021 Gündem
Geleceğin Genelkurmay Başkanları için ne demişler?
Geleceğin Genelkurmay Başkanları için ne demişler? BÜYÜKANIT (-): İleride Genelkurmay Başkanı olan dönemin Genelkurmay İkinci başkanı Yaşar Büyükanıt’ın isminin karşısında “eksi” işareti var...
29.09.2021 Gündem
3 artı alan 16 generalden 3’ü Balyoz’dan tutuklu
3 artı alan 16 generalden 3’ü Balyoz’dan tutuklu Listede, isminin yanına üç artı konulan generallerin çoğunun adı Balyoz operasyonunda sanık olarak geçiyor...
29.09.2021 Gündem
Görüyor; kilitliyor; vuruyor
Görüyor; kilitliyor; vuruyor PKK kampları nasıl kilitleniyor? Nasıl vuruluyor? Siviller zarar görüyor mu? İşte yanıtı...
29.09.2021 Gündem
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır?
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır? Hristiyanlar için kutsal bir işaret olarak haç işareti öne çıkmaktadır. Özellikle Hristiyanlıkta dua okunduktan sonra minnet duygusunu göstermek amaçlı yapılan bir işarettir. Genel çerçevede Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi üzerinden ortaya çıkan şeklin kullanımı olarak da ele almak mümkündür.
3.02.2024 Yaşam
Düzeltme İşareti (Şapka) Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Şapka İşareti Nasıl Yapılır?
Düzeltme İşareti (Şapka) Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Şapka İşareti Nasıl Yapılır? Düzeltme işareti aynı zamanda düzeltme imi olarak bilinir. Ayrıca daha çok şapka işareti olarak ifade edilmektedir. Ses değerini inceltmek amaçlı harflerin üzerine gelen bir diyakritik işaret olduğunu söylemek mümkün. Böylece kabaca ve sert söylenen kelimeler çok daha yumuşak bir şekilde ifade edilir.
31.01.2024 Yaşam
Türkiye'den savaş meydanında oyun değiştiren atak! Dünyada bir ilk
Türkiye'den savaş meydanında oyun değiştiren atak! Dünyada bir ilk Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, Uçaktan Atılabilir Güdümlü Dip Mayın UÇA Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu ve oyun değiştirici bir ürün olduğunu ifade etti.
25.07.2023 Gündem
27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında tarihi belgeyi gösterdi: Bay Kemal’in söylediklerinden farkı var mı?
27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında tarihi belgeyi gösterdi: Bay Kemal’in söylediklerinden farkı var mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı vesilesiyle düzenlenen "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programında konuştu. Konuşmasında tarihi belgeyi gösteren ve "'Beraberinde 17 uçak dolusu altın ve parayı kaçırmaktayken yakalandılar' yazıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı? Aynı değil mi?" diyerek tepki gösterdi.
27.05.2022 Siyaset
Kariyerinde çalıştığı en özel futbolcuyu açıkladı
Kariyerinde çalıştığı en özel futbolcuyu açıkladı Antalyaspor teknik direktör Ersun Yanal, kariyerimde çalıştığım en özel futbolcu Yusuf Şimşek'ti dedi.
2.03.2021 Antalyaspor
İş adamı babasını ve eniştesini 'corona'dan kaybetti! 'Sıra bende mi?'
İş adamı babasını ve eniştesini 'corona'dan kaybetti! 'Sıra bende mi?' Denizli’de, corona virüs salgını nedeniyle iki hafta içinde babasını, annesini ve eniştesini kaybeden, kendisi de bir hafta tedavi gören iş insanı 58 yaşındaki Nejat Küçüker, yaşadıklarını anlattı. Odada yatarken, ailesinden 3 kişinin ölümünün ardından 'Sıra bende mi' diye düşündüğünü belirten Küçüker, "Yaşananlar bir film sahnesi gibiydi. Gözümü açıp, kapayıncaya kadar sanki olaylar bir çırpıda geçti. Şaka gibi geliyordu" dedi.
3.09.2020 Yaşam
İnce kuracağı partiyle ilgili tarih ortaya çıktı!
İnce kuracağı partiyle ilgili tarih ortaya çıktı! Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddiası kulislere bomba gibi düştü. İnce'nin kuracağı söylenen yeni parti ile ilgili tarih ortaya çıktı.
4.08.2020 Siyaset
Başkentte sağlıkta normalleşme sürecinin ayrıntıları belli oldu
Başkentte sağlıkta normalleşme sürecinin ayrıntıları belli oldu Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, corona virüsle (Kovid-19) mücadelede hastanelerdeki normalleşme sürecinde yarım saat arayla hasta alabileceklerini belirterek, "Sadece Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden hasta kabulü yapacağız. Bu konuda Başkentlilerin azami gayret göstermesini rica ediyoruz." dedi.
3.06.2020 Gündem
Instagram müşteri hizmetleri ile iletişime geçme
Instagram müşteri hizmetleri ile iletişime geçme Instagram, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Ünlü sanatçılardan iş adamlarına, yazarlardan fenomenlere, şahıslardan tüzel kişilere birçok insan instagramı reklam, tanıtım, bilgilere erişim, gündemi takip ve daha birçok amaçlarla kullanmakta ve istedikleri hesapları takibe almaktadır. Peki Instagram müşteri hizmetleri ile nasıl iletişime geçilir?
16.02.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri