Gazete Vatan Logo

Kesişim İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kesişim İşareti Nasıl Yapılır?

Matematikteki kümeler konusunda kullanılan bir işaret olarak kesişim işareti öne çıkmaktadır. Bu durum kümeler kuramı içerisinde A ve B kümelerinin kesiştiği bölgeyi sembolize etmektedir. Yani her iki küme iç içe geçtiği zaman ortak alan olarak ifade edilebilir.

Kesişim İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kesişim İşareti Nasıl Yapılır?

Matematikte bu durum en az 2 küme olmakla beraber 3 veya daha fazla küme üzerinden de ortak kısım şeklinde ele alınabilir. Genelde ters U harfi olarak kullandığını söylemek mümkün. Hem günlük yaşamda defter üzerinde hem de bilgisayar üzerinde bu işaretli değerlendirme imkanı elde edilebilir.

Kesişim İşareti Nedir?

Kesişim işareti matematikte küme içerisinde kullanılan bir semboldür. En az 2 kümenin orta şekilde kesiştiği kısım olarak bilinir. Yani Örneğin A ve B kümelerinin iç içe geçmiş olduğu ortak bölüm kesişim işareti ile gösterilir.

Aynı zamanda bu durum 2'den başlamak suretiyle daha fazla küme üzerinden de ortak alan şeklinde anlatılabilir. Diğer yandan bilgisayarda belirli sıralamalı şekilde işlemleri kullanarak kesim işaretinin değerlendirmek mümkün. Genel çerçevede ters U olarak bilinen bir işarettir. Bu doğrultuda ∩ şeklinde yazılır ve kullanılır.

Kesişim İşareti Ne İşe Yarar?

Kesişim işareti daha çok kümelerde en az iki farklı kümenin ortak bölgesini gösteren semboldür. Matematikte küme konusu içerisinde çok fazla kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. En az 2 tane küme iç içe geçerek ortak bölge oluşturulduğu zaman bu kısım kesişim noktası olarak değerlendirilir.

Haberin Devamı

Daha sonra şu şekilde gösterilir; A∩B. Tabii bunu daha çok hale getirmek suretiyle ikiden fazla küme ile birlikte değerlendirmek mümkün. Böylece matematikte kesişim olan kısımlar anlatılabilir. Diğer yandan pek çok farklı matematiksel işlem ya da ticari sektörde de formüler bazda ele alınmak suretiyle değerlendirilir.

Klavyede Kesişim İşareti Nasıl Yapılır?

Klavye üzerindeki kesişim işaretini yapabilmek için öncelikle başlat bölümünden arama kısmına giriş yapılır. Bu kısımda ‘karakter eşlem’ yazısı boşluk bölümüne yazılarak basılır. Hemen arkasından bu bölümde açılan kasımda gelişmiş kutucuğuna onay verilir. Bu kutucukta yer alan kesişim işareti kopyalanmak suretiyle farklı yerlerde amaca uygun biçimde kullanılabilir.