Gazete Vatan Logo

Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?

Bir tipografik sembol olarak derece işareti öne çıkmaktadır. Hem bilgisayarda klavye üzerinden hem de günlük yaşamda kalem kullanarak değerlendirilir. Özellikle hava sıcaklığını ya da açıyı belirtmek için yaygın şekilde kullanılan bir ifade olduğunu söylemek mümkündür.

Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?

Aynı zamanda bir derece sembol ve simgesidir. Günlük hayatta en çok kullanılan semboller içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Genelde bilgisayarda veya Akıllı telefonlarda bakıldığında ana sayfada rakamın sağ tarafında görünür. Daha doğrusu rakamı sağ üst köşesinde küçük bir yuvarlak olarak ele alınmaktadır.

Derece İşareti Nedir?

Derece işareti hem hava sıcaklığını hem de bir açıyı belirtmek amaçlı kullanılan bir ifadedir. Bu ifade genelde rakamın sağ tarafında değerlendirilir. Sağ üst köşesine küçük bir yuvarlak olarak yazılmaktadır. Bu da uluslararası çapta bir derece olarak ele alınır.

Böylece bu derece global açıdan simge veya sembol olarak da değerlendirilir. Küçük bir çemberin üst simge olarak çizilmesi ile birlikte birçok yerde kullanılmaktadır. Özellikle günlük yaşamda çok fazla öne çıkan ve karşılaşılan en önemli semboller içerisinde bulunduğunu söylemek mümkündür.

Derece İşareti Ne İşe Yarar?

Derece işareti özellikle gün içerisinde hava sıcaklığının kaç derece olduğunu göstermek amaçlı çok yaygın bir şekilde kullanılır. Bu konuda hava sıcaklığının miktarı rakam üzerinden yazıldıktan sonra, sağ üst köşesine küçük bir yuvarlak eklenir. Bu çok küçük yuvarlak bir simge olarak dereceyi anlatmaktadır. Örneğin 20 ° şeklinde bu küçük yuvarlak hava sıcaklığının miktarını göstermektedir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda bir açıyı belirtmek için yine matematikte aynı şekilde rakamın sağ üst köşesine eklenir. Böylece matematikte özellikle geometri konusunda bir açıyı belirterek buna göre işlemler yapılır. Günlük yaşamda gazetelerde, cep telefonundan ana sayfasına ya da bilgisayarda hava sıcaklığı üzerinden çok fazla karşılaşılır.

Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?

Basit birkaç uygulamayı ele aldıktan sonra klavye üzerinden derece işaretine kolayca gerçekleştirmek mümkün.

- Öncelik olarak imleç yerleştirilecek konuma getirilir.

- Bu konuda daha sonra olarak alt tuşuna basılı tutulur.

- Daha sonra 0176 rakamına basılmaktadır.

- Ancak burada 0176 rakamı 10 tuşlu sayısal tuş rakamı kullanılarak yapılır. Bu tuşlar klavyenin sağ tarafında yer almaktadır.

Haberin Devamı