Gazete Vatan Logo

# (Kare, Diyez, Hashtag) İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede # İşareti Nasıl Yapılır?

Özellikle bilgisayar üzerinde en çok kullanılan işaretlerden biri olarak Hashtag işareti öne çıkmaktadır. Çünkü genel çerçevede sosyal medya hesaplarında bir durumu belirtmek için paylaşmak amaçlı yazının başına eklenir. Bu durum kare işareti, diyez ya da Hashtag işareti olarak da aynı isim ile anılabilir.

# (Kare, Diyez, Hashtag) İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede # İşareti Nasıl Yapılır?

Aynı zamanda telekominasyon üzerinde bir telefon tuşu olarak da kullanıldığını söylemek mümkün. Özellikle eski zamanlarda bir numarayı tuşlarken başına ekleyerek değerlendirilirdi. Günümüzde şimdi cep telefonları üzerinden hala GSM operatörleri için farklı amaçlar altında kullanılmaktadır.

# (Kare, Diyez, Hashtag) İşareti Nedir?

Bu işaret bir sembol olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda bir kare işareti, sayıyı işareti ya da Hashtag işareti olarak bilinmektedir. Diğer isimleri üzerinden diyez işareti olarak da ön plana çıkar. Genel olarak ise # şeklinde bilinmektedir.

Hem günlük yaşamda değişik amaçlar altında hem de bilgisayar üzerinden çok fazla kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkün. Özellikle de söz konusu sosyal medya olduğu zaman önemli bir yer taşıyan işaretler içerisinde ön plana çıkar.

# (Kare, Diyez, Hashtag) İşareti Ne İşe Yarar?

Oldukça geniş bir yelpaze altında Hashtag işareti çok fazla kullanılmaktadır. Aynı zamanda kare ve diyez işareti olarak da bilinen bu işaret, amaca uygun rakamlarla veya harflerle değerlendirilir.

Haberin Devamı

- Sosyal medyada bir durumu belirtmek ya da etiketlemek için kullanılır.

- Telefon tuşu üzerinde bir numarayı tuşlamak amaçlı değerlendirilir.

- Matematiksel bazı işlemlerde ya da formüllerde kullanılabilir.

Bu şekilde yukarıda verilen farklı amaçlar altında yaygın kullanılan en önemli semboller içerisinde olduğunu söylemek mümkündür.

Klavyede # İşareti Nasıl Yapılır?

Klavye üzerinden birkaç tuşu kullanmak suretiyle kolayca Hashtag işaretini değerlendirmek mümkün. Bu durum hem bilgisayar hem de akıllı telefon ya da tablet üzerinden gerçekleşebilir. Öncelik olarak klavyenin alt bölümünde, Space tuşunun hemen sağ tarafında bulunan Alt Gr tuşuna basılı tutulur.

Daha sonra bu tuşa basılı tutmak suretiyle 3 rakamına basılmaktadır. Her ikisini basılı tuttuktan sonra el çekildiği zaman ekranda Hashtag işareti belirir. Daha sonra da bu işareti kopyalamak suretiyle her yerde kolayca değerlendirmek mümkündür.