Gazete Vatan Logo

Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır?

Büyüktür ve küçüktür işaretleri sayıları ve ifadeleri karşılaştırmak amaçlı kullanılan bir işaret olarak öne çıkar. Genelde büyüktür işareti ‘>’ şeklinde kullanılmaktadır. Böylece hangi rakamın diğer hangi rakama göre daha büyük olduğu anlaşılabilir. Diğer yandan rakamlar bu şekilde sıralama ile beraber büyükten küçüğe doğru ele alınmaktadır. Özellikle matematikte çok fazla kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum hem büyüktür hem de küçüktür işaretleri üzerinden kullanılmaktadır.

Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır?

Büyüktür işareti ifadeleri ve sayıları karşılaştırmak amaçlı ele alınan bir işaret şeklinde anlatılabilir. Bu işaret rakamlar ya da ifadelerin arasına yerleştirilir. Aynı zamanda bir simge ve sembol olarak dijitalde klavye üzerinden kullanılmaktadır. Tabii bir kağıda veya deftere yazarken de yine ‘>’ şeklinde Sembol olarak yazılabilir. Bu şekilde harfler ve sayılar karşılaştırmak suretiyle hangisinin daha büyük olduğu veya sırası anlatılmaktadır.

Büyüktür İşareti Ne İşe Yarar?

Sayıları özellikle birbirinden ayırt etmek ve karşılaştırmak amaçlı büyüktür işareti kullanılmaktadır. Bu durum sadece sayılar değil aynı zamanda ifadeleri sıralamak için de yine kullanıldığını söylemek mümkün. Ancak genelde bir rakamın diğer rakamdan daha büyük olduğunu göstermek amaçlı değerlendirilmektedir. Örneğin 7 > 6 yazıldığı zaman 7 rakamının 6 rakamından daha büyük olduğu anlaşılmaktadır.

Bu şekilde matematikte çok fazla kullanılan önemli bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda bazı ifadeleri yan yana sıralamak amaçlı yine düzenli hale getirmek için kelimelerin arasında kullanılmaktadır. Bu durum hem kalemle deftere yazmak suretiyle hem de dijital dünyada klavye üzerinden değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır?

Özellikle klavye üzerinden büyüktür işareti nasıl yapıldığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Çünkü hem bir matematik işlemi yapılırken hem de bir hesaplama gerçekleştirilirken yaygın bir şekilde değerlendirilir. Diğer yandan bir yazışma anında ifadelerin arasında eklemek için de kullanılmaktadır.

Bu doğrultuda klavyede büyüktür işaretine eklemek için öncelikle Shift tuşuna basılı tutulur. Daha sonra bu tuşa basılı tutmak suretiyle büyüktür işaret sembolüne klavye üzerinde basılır. Her ikisini aynı anda basmak suretiyle büyüktür işareti ekranda görünür. Böylece birçok farklı yerde değişik ama şer altında kullanılabilir.