Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır?
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır? Büyüktür ve küçüktür işaretleri sayıları ve ifadeleri karşılaştırmak amaçlı kullanılan bir işaret olarak öne çıkar. Genelde büyüktür işareti ‘>’ şeklinde kullanılmaktadır. Böylece hangi rakamın diğer hangi rakama göre daha büyük olduğu anlaşılabilir. Diğer yandan rakamlar bu şekilde sıralama ile beraber büyükten küçüğe doğru ele alınmaktadır. Özellikle matematikte çok fazla kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum hem büyüktür hem de küçüktür işaretleri üzerinden kullanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Pi Sayısı Nedir, Nasıl Hesaplanır? Pi Sayısı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar?
Pi Sayısı Nedir, Nasıl Hesaplanır? Pi Sayısı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Pi sayısı, bir matematik sabitidir ve bir dairenin çevresinin, dairenin çapına bölümü yoluyla ulaşılır. Adını, Yunan dilinde çevre kelimesinin ilk harfinden almaktadır. Pi sayısı, aynı zamanda Arşimet katsayısı ya da Ludolph sayısı şeklinde de adlandırılır.
1.02.2024 Gündem
Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi! Bakan Soylu: ABD bu seçime müdahale ediyor
Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi! Bakan Soylu: ABD bu seçime müdahale ediyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini yorumlayan Soylu, "Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz dedi. Temel mantık İnce eskiden CHP'nin adayı onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz. Siyasetin okuması böyle değildir" dedi.
12.05.2023 Gündem
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, "Dün taburcu olan 1607 hasta ile taburcu olanların toplam sayısı 13 bin 612'dir. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 78'dir" dedi. Bakan Koca, "Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır" ifadelerini kullandı.
18.02.2023 Gündem
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Bakan Varak: Yatırımcılar artık girişimcilerin peşinden koşmaya başladı
Bakan Varak: Yatırımcılar artık girişimcilerin peşinden koşmaya başladı Türkiye’nin yüksek teknolojili alanlardaki yenilikçi fikirleri TechAnkara Proje Pazarı’nda buluştu. Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı, inovatif girişimler ile yatırımcıları bir araya getirdi. 10’uncu yılda jüri tarafından belirlenen 100 proje, ATO Congresium’da görücüye çıktı. 350 start-up’ın yatırımcılarla B2B görüşme gerçekleştirdiği etkinliğin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı.
27.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel merkezde ziyaret etti.
23.11.2021 Siyaset
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir." dedi.
27.04.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında 'Buradan ilk kez açıklıyorum' diye duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında 'Buradan ilk kez açıklıyorum' diye duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Tekirdağ 7.Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Başkan Erdoğan, Namık Kemal Stadyumu'ndaki kongrede vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ'da açılışı yapılacak şehir hastanesine İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi adının verildiğini açıkladı.
13.11.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye net mesaj!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye net mesaj! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 75. Genel Kurula video konferans ile katılıyor. "KOVİD-19'la mücadeleye destek vermekte kararlıyız." diyen Erdoğan, "Hangi ülkede üretilirse üretilsin, kullanıma hazır hale getirilecek aşılar, insanlığın ortak istifadesine sunulmalıdır. Rekabet konusu yapılmamalıdır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Kimi devletler sığınmacıların ve göçmenlerin haklarını ihlal ediyor. BM'nin tavır almasının vakti geldi" diye konuştu.
22.09.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye oyalanacak bir ülke değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye oyalanacak bir ülke değildir Güvenli bölge için takvimin işlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uçaklarımız da bölgede uçmak suretiyle zaten bu sürece devam etmekte olduğumuzun sinyallerini verdiler. Bu basit bir seyrüsefer de değil. Döndükten sonra da hemen ne gibi adımlar atacağımızı daha önceki planlarımız çerçevesinde uygulamaya koyacağız” dedi.
26.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki uluslararası öğrencilere "Biz, sizleri ülkenize döndüğünüz zaman Türkiye'nin ülkenizdeki misyon şefleri olarak görüyoruz." dedi.
3.07.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olmasaydı felaket yaşanacaktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olmasaydı felaket yaşanacaktı Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere New York''ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRKEN Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel gala yemeğinde konuştu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Halep'teki sivil ölümlerini sadece uzaktan seyrettiğini söyleyen Erdoğan, "Şayet Türkiye'nin çabaları olmasaydı, İdlib'de de muhtemelen aynı felaket yaşanacaktı." dedi
24.09.2018 Siyaset
Son dakika! Bahçeli'den ABD'ye sert tepki: Trump yangına benzin döküyor
Son dakika! Bahçeli'den ABD'ye sert tepki: Trump yangına benzin döküyor MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli resmi Twitter hesabından döviz kuruna ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Bahçeli açıklamasında, "Dövizi zalim tahakkümlerle, zorba yaptırım tehditleriyle yükselterek Türkiye’nin düşmesi hedefleniyor. Ekonomik suikastçılar tembihlenip kışkırtılıyor. Bir papazı bahane ederek ekonomide terör estiriliyor, 15 Temmuz’da yarım kalan ihanetin tamamlanması kurgulanıyor." dedi
10.08.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuyruklarını kıstırıp kaçtılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuyruklarını kıstırıp kaçtılar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuyruklarını iki bacaklarının arasına aldılar kaçtılar. Şu anda 4 bin 200 terörist etkisiz hale getirildi. Niye? Şehadete yürüyenler kovalıyor, onlar kaçıyor." dedi.
14.04.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum: Cevapsız kalması olmazdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum: Cevapsız kalması olmazdı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 200 olduğunu açıkladı. Erdoğan terörle mücadelenin sürdüğünü de dikkat çekerek, "Yurt dışından 80 tane FETÖ’yü aldık geldik. Almaya devam. Onlar kaçacak biz kovalayacağız" dedi. Erdoğan, ABD'nin Suriye'ye yaptığı oeprasyon için ise şu cümleyi kullandı: Yapılan operasyonu doğru buluyoruz.
14.04.2018 Siyaset
Erdoğan Çanakkale'de konuştu
Erdoğan Çanakkale'de konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale zaferinin 103. yılı törenlerinde konuştu. Erdoğan Afrin'le ilgili müjdeli haberi duyurdu. Cumhurbaşkanı Çanakkale köprüsü temel atma töreninde de birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
18.03.2018 Gündem
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek ülkeyiz! 3213...
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek ülkeyiz! 3213... Mersin'de AK Parti 6. Olağan İl Kongresi öncesi halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" dedi. Kongrede de konuşan Erdoğan etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3213 olduğunu açıkladı ve "İnşallah Afrin'e girdik, giriyoruz" dedi.
10.03.2018 Siyaset
Şampiyon ilçeden havai fişekli kutlama
Şampiyon ilçeden havai fişekli kutlama Şanlıurfa’nın Harran İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, verdikleri evet oyları ile Türkiye rekoruna imza atan hemşehrilerine teşekkür ederken, ilçede ise adeta bayram havası yaşanıyor. Büyük başarının havai fişek gösterileriyle kutlandığı ilçenin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, yüzde 97.2’lik başarının tebriklerini kabul ediyor.
29.09.2021 Gündem
MEB EBA kurs EBA giriş işlemleri nasıl yapılıyor?
MEB EBA kurs EBA giriş işlemleri nasıl yapılıyor? : EBA kurs EBA giriş MEB tarafından sunulan bir hizmettir. EBA kurs EBA giriş işlemleri de bu kuruma bağlı olarak yapılır. EBA kurstan yararlanmak isteyen öğrenciler EBA giriş işlemini gerçekleştirmek zorundadırlar.
14.04.2016 Eğitim
Emekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?
Emekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır? Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemini online işlemler üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı açıklayan bilgiler haberimizde mevcut.
29.09.2021 Gündem
'O teklifi reddettik'
'O teklifi reddettik' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifine ilişkin, "Doğru öyle bir teklif geldi ve biz bu teklifi uygun görmedik. Geldiler işbirliği önerdiler kabul etmedik. 'Bize zarar verir' dedik bu. Aynı düşüncemi bugün de söylüyorum zaten. Bugün HDP, AKP ile işbirliği yapıyor" dedi.
25.03.2014 Siyaset
'1 gün bile yatmaları fazla'
'1 gün bile yatmaları fazla' Emekli Oramiral'den silah arkadaşları için çarpıcı ifadeler.
29.09.2021 Gündem
'Adamın kökünü kazıdık!'
'Adamın kökünü kazıdık!' Tartışmaya vekiller de katıldı
7.10.2012 Futbol
Yıldırım Demirören'den ilk açıklama
29.09.2021 Gündem