Gazete Vatan Logo

Çarpı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır?

Pek çok farklı amaç altında çarpı işareti ele alınır ve kullanılır. Öncelikle matematikte farklı rakamların birbirine çarpılması için 2 rakam arasında kullanılan bir işarettir. Aynı zamanda olumsuzluk durumunu ifade etmek amaçlı kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan onay bildirmek için de yine değerlendirilen bir işaret olarak ifade edilebilir.

Çarpı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır?

Yani böylece katılmıyorum, onaylamıyorum ya da kabul etmiyorum gibi durumlar üzerinden anlama sahiptir. Aynı zamanda örneğin oy pusulası içerisinde onay için kullanılır. Klavye üzerinden de basit birkaç işlem ile beraber tuşlar doğrultusunda ekrana getirmek mümkündür.

Çarpı İşareti Nedir?

Çarpı işareti matematik işlemi sırasında rakamları birbirinden çarpmak için kullanılan bir semboldür. Bu Sembol 2 rakam arasında getirilerek çarpı işareti olarak değerlendirilir. Ancak aynı zamanda bir duruma onay vermek ve benzeri gibi pek çok yapı üzerinden de kullanılır.

Bu işaret ‘x’ işareti olarak gösterilir. Dünya çapında uluslararası düzeyde taşımış olduğu anlamlar ile birlikte ortak biçimde kullanıldıklarını ifade etmek mümkün. Hem iş alanında hem de eğitim ya da günlük yaşamda taşımış olduğu anlamlar ile yaygın kullanılan ifadelerden biridir.

Çarpı İşareti Ne İşe Yarar?

Çarpı işareti birçok farklı amaç altında ele alınır ve kullanılır. Özellikle de matematiksel işlemlerde 2 rakamını birbirine çarpılarak sonuç alınması için değerlendirilir. Bu bağlamda iki rakam arasında kullanılır ya da ikiden daha fazla rakam arasında da değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda hem olumsuzluk hem de onay bildirmek amaçlı kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkün. Bu bilgi doğrulanmadı, kabul etmiyorum ya da onaylamıyorum gibi anlamlara sahip şekilde değerlendirilebilir.

Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır?

Genel çerçevede iki farklı yöntemi kullanarak klavye üzerinde çarpı işareti oluşturmak mümkün. Örneğin alt tuşuna basılı tuttuktan sonra numlock tuşunu açarak 232 tuşuna basmak yeterlidir. Böylece ekran üzerinde x işareti görünür.

Fakat bunun çok daha kolay bir yöntemi bulunuyor. Bu doğrultuda caps lock tuşunu açmadan ‘x’ harfine basmak yeterlidir. Böylece küçük bir işaret olarak x işareti ortaya çıkar ve amaca uygun biçimde farklı yerlerde kullanılabilir.