Gazete Vatan Logo

Adana'da gerçekleşen ve planlanan projeler konuşuldu

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmalar ve planlanan projelerle ilgili bilgi aldı.

Adana'da gerçekleşen ve planlanan projeler konuşuldu

Ziyareti sırasında ilk olarak DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak ile görüşen Vali Köşger daha sonra düzenlenen toplantıda DSİ yetkilileri ile bir araya geldi. Bölgedeki su yönetimi projeleri ve altyapı çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, mevcut projelerin genel durumunun yanı sıra gelecek dönemde planlanan faaliyetler ele alındı.

Toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger; DSİ'nin yürüttüğü projelerin başarılı bir şekilde tamamlanması ve sürekliliğinin sağlanmasının, hem günümüz hem de gelecek adına büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Verimli topraklarıyla ülkemizin önde gelen tarım kentlerinden biri olan Adana’da özellikle sulama projelerinin daha da önem kazandığını aktaran Vali Köşger, “Bereketli topraklarımızın ülke tarımına ve ekonomimize yaptığı katkıları arttırmak için özellikle Aşağı Seyhan ve Ceyhan Sulama Projesi’nden başlayarak tüm projelerin açık sistemden kapalı basınçlı sulama sistemine dönüştürülmesiyle ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır. İlimizin tarımsal potansiyelini üst seviyelere çıkaracak bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu meyanda Yedigöze Sulama Projesi’nin tamamlanmasıyla da 75 bin hektarlık alan daha sulamaya açılacak ve sulanabilir tarım arazilerimizin oranı %86'lara ulaşacaktır.” dedi.

Haberin Devamı

Bütün bu projeler tam olarak hayata geçtiğinde Adana’mızın “tarım şehri” özelliğinin daha da tescilleneceğini dile getiren Vali Köşger, “Bu sayede kentimizin uluslararası piyasadaki yeri sağlamlaşacaktır. Temiz ve sağlıklı gıdaya ulaşılabilirliğin dünya üzerinde her geçen gün zorlaştığı bir zamanda bu projeler ülkemizin sigortası olacaktır.” dedi.

Bununla beraber yaşam kaynağı suyun etkin ve verimli kullanımı, taşkın önleme, sulama sistemlerinin geliştirilmesi ve içme suyu temini gibi alanlardaki çalışmaların da ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılmasına büyük katkılar sunduğunu ifade eden Vali Köşger, bu bağlamda DSİ’ye önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek DSİ yetkililerine görevlerinde başarılar dilediğini sözlerine ekledi. Görüş alışverişiyle devam eden toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Haberin Devamı