Gazete Vatan Logo

Vali Köşger protokolü imzaladı: Sarıçam'a dev hizmet yolda!

Adana'da Sarıçam'a bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hizmete sunulacak olan Aile Sağlığı Merkezi protokolü, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından onaylandı.

Vali Köşger protokolü imzaladı: Sarıçam'a dev hizmet yolda!

Sarıçam Belediye Başkanlığınca Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binası olarak yapılması planlanan binanın İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz devri ile ilgili düzenlen protokol imza töreni, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla yapıldı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ali Tanju Altınsu ve diğer ilgililerin de katıldığı imza töreninde konuşan Vali Köşger, Sarıçam ilçesi Şahintepe Mahallesi’nde yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binasının ilimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Şahintepe Mahallesi’nde ikamet etmekte olan vatandaşlarımızın mahallede Aile Sağlığı Merkezi bulunmaması nedeniyle kendilerine yakın konumda bulunan diğer sağlık merkezlerini kullandığını ifade eden Vali Köşger, açılacak olan bu Aile Sağlığı Merkezi ile mahallede yaşayan vatandaşlarımızın birinci basamak sağlık hizmetine ulaşımlarının kolaylaşacağını belirtti.

Aile Sağlığı Merkezlerinin sağlık alanında hizmet kalitesini artırmayı ve vatandaşlarımıza daha iyi koşullarda sağlık hizmeti sunmayı hedefleyen önemli bir adım olduğunu belirten Vali Köşger, “Sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini ve etkinliğini artırmak için yapılan bu tür yatırımlar, toplum sağlığının güçlendirilmesi ve vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet verecek olan Aile Sağlığı Merkezimiz vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli tüm hizmetleri vererek ilimizin sağlık altyapısına önemli katkılar sunacaktır. Bunun için Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal Uludağ başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Atılan imzaların ardından tören sona erdi.

Haberin Devamı