Gazete Vatan Logo

Yoğun mesai devam ediyor: "Pozantı'yı kara teslim etmiyoruz"

İlçenin yüksek kesimlerinde yağan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Pozantı Belediyesi ekipleri de yoğun mesai harcayarak kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yoğun mesai devam ediyor: "Pozantı'yı kara teslim etmiyoruz"

Adana’nın Pozantı ilçesinde yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde yolları kapanma noktasına getirirken, Pozantı Belediyesi ekipleri ise iş makinalarıyla kar küreme çalışmalarını yaparak vatandaşların mağdur olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.

Akşam saatlerinde tipi şeklinde başlayan kar yağışı, gece karanlığında etkisini artırarak, ilçenin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. İlçe merkezine düşmeyen kar yüksek kesimlerdeki mahallelerin yollarını karla kapladı.

"EKİPLER TEYAKKUZDA"

Pozantı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Başkan Mustafa Çay’ın talimatı üzerine teyakkuza geçerek Dağdibi, Akçatekir Mahallesi ile Bürücek ve Armutoluğu yaylasında greyder ve kepçelerle vatandaşın rahatı için kar küreme çalışmaları gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmaları sosyal medya hesabından da paylaşarak vatandaşları bilgilendiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, meteoroloji verilerini sürekli takip ettiklerini belirterek, "Tüm yurtta etkisini gösteren soğuk hava dalgası bölgemizi de etkisi altına aldı. Meteoroloji yetkilileri ile sürekli irtibat halindeyiz. Belediyemiz bünyesindeki iş makinalarını 7/24 hazır halde tutuyorduk. Yüksek kesimlerde tipi şeklinde yağan karla birlikte ekiplerimizi bölgeye sevk edip gerekli yol açma çalışmalarına anında başladık. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar" şeklinde konuşarak, ekiplerin her an tetikte beklediğini ifade etti.

Haberin Devamı