Deplasmanlar kabus!

23 Eylül 2018

GEÇEN salı Lokomotif Moskova’yı yenen takım dün neden kötü oynadı ve kaybetti? Deplasmanlardaki bu vasatlık gerçekten kabul edilir değil. Aynen Trabzon’da olduğu gibi Akhisar’da G.Saray taraftarlarını kahreden bir oyun sergiledi. Bir anlamda G.Saray’ın deplasmanlarda kötü oynamak gibi geleneği var ve devam ediyor.

BU mağlubiyeti kime yazmak isterseniz yazın. Çünkü sarı-kırmızılılarda futbol adına hırs, istek, tempo, mücadele ve inanç asla yoktu. 81. dakikada Feghouli’nin oyunun kaderini değiştirmek için sahaya girmesinin hiçbir anlamı yoktu. Sinan Gümüş’ün rezil oynadığı, Rodrigues’in fantezi yaparak kaçırdığı penaltı gecenin öne çıkan notlarıydı. Ayrıca iyi performans gösteren birine penaltıyı attırmak gibi bir kural mı var? Bunun Gomis’te sıkıntıları yaşandı. Geçen sene. Gomis kaçırmasına rağmen sürekli topun başına geçiyordu.

TERİM ÇARE BULMALI

İLK yarıda Muslera ve Nagatomo birazcık iyiydi. Ama maçın genelinde Onyekuru’dan Rodrigues’e, Emre’den Mariano’ya kadar herkes tel tel döküldü. Bugünden tezi yok teknik direktör Fatih Terim’in deplasmandaki bu çaresizliğe, bu anlamsızlığa bir formül bulmalı. Ligde galibiyeti olmayan bir takıma farklı şekilde yenilmek Fatih Terim’i elbette çok üzmüştür. Ancak zaferlerde nasıl onun imzası varsa bu tür acı yenilgilerde çözüm bulmak onun işi. Ayrıca karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu da Mustafa Yumlu’ya çıkarmadığı kırmızı kartla kötü puan aldı.

Devamını Oku

Futbol ciddi iştir

2 Eylül 2018

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde gruptan çıkmak mı? Allah aşkına, Trabzonspor maçını izledikten sonra hâlâ gruptan çıkacağını hayâl edenler, bu işi unutsun. Dilim varmıyor ama G.Saray futbol anlamında rezil oldu. Trabzonspor rakibini paramparça etti.

MAICON’UN, Ahmet’in ayakta duracak hali yoktu. Onun için Fatih Terim stoper istedi. Eren ve Sinan hayalet gibiydi! Onun için Fatih Terim forvet istedi! Takımına ihanet eden Belhanda’yı saymıyorum bile. Mağlubiyeti ister yönetime yazın, ister futbolculara, ister fatih Terim’e... G.Saray geceyi çok kötü noktaladı.

G.SARAY’IN ligi bitirmiş havasıyla oynamasını kabullenemedim. Herkes oyunu izliyordu! Bir başkaldırı, bir isyan, biraz mücadele ne yazık ki yoktu. Dakika 63 olmuş, G.Saray’ın kaleye çektiği şut sayısı sıfır!

‘LİGİ BİTİRMİŞ!’

TRABZONSPOR’DA Yusuf, Rodallega, Sosa ve Nwakaeme, herkes dersine iyi çalışmış. Çünkü futbol çok ciddi bir iştir ve iyi futbolcularla oynanır. Ruhunu, mantalitesini, fiziğini, kazanmak için ortaya koyan oyuncularla oynanır!

BAŞTA da söyledim ya, Belhanda ihanet etti ama tek suçlu o değil. Aynı pozisyonda Rodallega, Emre’nin ayağına bastı, Fırat Aydınus ‘es’ geçti. Başkan Mustafa Ccengiz, 2. başkan Abdurrahim Albayrak ne kadar hesap kitap da yapsa bu oyuncularla ocak ayına kadar devam etmek zorundalar. İyi ki G.Saray, Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu’na düşmüş...

Devamını Oku