Gazete Vatan Logo

Türkiye'ye rest çekti!

Lezbiyen çift kavgası

Türkiye’nin lezbiyen çift tarafından evlat edinilen Yunus için AİHM’e gideceği iddiası üzerine Hollanda Dışişleri Bakanı Timmermans “Türkiye bu konuda tecrübeli” dedi

Hollanda’da lezbiyen çiftin evlat edindiği Türk kökenli Yunus’un geri getirilmesi için Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceği haberi Hollanda’da geniş yankı buldu. Hollanda’nın en büyük gazetesi De Telegraaf, Türkiye’nin 9 yaşındaki Yunus’u biyolojik ailesiyle buluşturma isteğine yer verdi. Türkiye’nin, Yunus’un Lahey kentinde lezbiyen bir çiftin korumasında olduğu için öfkelendiğini belirten gazete çiftin ve Yunus’un saklanmak zorunda kaldığını hatırlattı.

‘Türkiye’yi bağlamıyor’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hollanda ziyareti sırasında gündemdeki konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asschaer, Ankara’nın müdahalesini ‘tamamen uygunsuz’ olarak nitelendirmişti. Dışişleri Bakanı Frans Timmermans da “Bir başvuru olup olmadığını göreceğiz. Avrupa Konseyi üyesi her ülkenin vatandaşının AİHM’e başvuru yapmaya hakkı var. Türkiye bireysel başvuru konusunda geniş bir tecrübeye sahip” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Martin van Rijn de mahkemenin Yunus’un başka bir aileye verilmesine hükmetse dahi Hollanda’nın Türkiye’yi bilgilendirme zorunlululuğu bulunmadığını kaydetti.

Altı aylıkken alındı

2004 yılında Iğdırlı Azeroğlu ailesinin 6 aylık Yunus’u yere düşürmesi üzerine Hollanda sosyal hizmetleri çocuğu ailesinden almıştı. Oğulları için açtıkları velayet davasını kaybeden Azeroğlu ailesine yardım için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’na talimat vermişti.

Haberin Devamı