Gazete Vatan Logo
YaşamSpor salonunda ölüme 6 yıl hapis

Spor salonunda ölüme 6 yıl hapis

Spor salonunda ölüme 6 yıl hapis

Spor salonunun müdürü Serdar Köymen’e dava açıldı

Haberin Devamı

İstanbul Bebek’te gittiği spor salonunda kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren genç işadamı Sabri Hakkı Ulukartal’ın ölümüyle ilgili soruşturmada spor salonunun müdürü Serdar Köymen’e ‘doktor‘ bulundurmadığı gerekçesiyle dava açıldı. Köymen’in “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıl hapsi istendi.

ULUKARTAL Holding Yönetim Kurulu Başkanı 43 yaşındaki İzmirli Sabri Hakkı Ulukartal, 2 Haziran 2012’de üyesi olduğu ve yıllık 6 bin dolar ödediği Bebek’te bulunan lüks spor salonu Mac Bebeköy’e gitti. Spor yapan Ulukartal bir anda fenalaşarak yere düştü. Sabri Hakkı Ulukartal’a ilk müdaheleyi spor salonunda bulunan sağlık personeli Ali Akkaya yaptı. Ayrıca 112 acil servisten ambulans çağrısı yapıldı. Ancak ambulansın gelemeyeceğinin anlaşılması üzerine Ulukartal spor salonunun aracıyla hastaneye kaldırıldı. Genç işadamı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

- DOKTOR OLMALI: Oğullarının ani ölümüyle yıkılan Kamile Oya Ulukartal, Osman Önder Ulukartal ve kardeşi Kadir Cenk, avukatları Rezan Epözdemir aracılığıyla spor salonu görevlilerinin yükümlü oldukları şekilde sağlık personeli ve acil müdahele cihazlarını bulundurmadıkları gerekçesiyle kusurlu oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Epözdemir dilekçesinde Turizm İşletme Belgesi ve aylık astronomik ücretle faaliyet gösteren Mac Bebeköy isimli spor tesisinin Turizm Bakanlığı tarafından çıkarılan Turizm İşletme Belgesi yönetmeliğinin 32.maddesinin ı bendine göre “doktor ve ilkyardım departmanı bulundurması” zorunlu iken olay anında doktor ve ilk yardım ünitesinin olmadığını belirterek olayın ardından Ulukartal’a ilk müdahelenin yapılmadığını, dil altı hapı, kalp cihazı, şok cihazı gibi zorunlu ilk yardım malzemelerinin olmadığını ve ambulans çağrılmayarak işadamının karga tulumba taşınarak hastaneye kaldırıldığı gerekçesiyle spor salonu idarecileri hakkında şikayette bulundu.

- ALTI YIL CEZA: İstanbul Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Mars Sportif Bebeköy isimli spor salonunun Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgesi aldığı, bu tür tesislerin işletilmesine ilişkin çıkarılan 10.05.2005 tarihli genelgede ise ilkyardım ve doktor hizmetinin verilmesinin şart olduğu belirtildi. İddianamede genç işadamının fenalaşmasından sonra spor salonunun sağlık anlaşması yaptığı hastaneden herhangi bir doktorun olmadığı, icapçı doktorun da amacına uygun şekilde hazır olarak bulunmadığının anlaşıldığı belirtildi. Serdar Köymen hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istendi. İstanbul 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi dün kabul etti.