Gazete Vatan Logo

Son dakika İstanbul'a kar nedeniyle otogarlardan çıkış durduruldu! Araçlar yolda kaldı...

İstanbul'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle kente TIR ve kamyon girişleri kontrollü yapılacak. Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışları durduruldu. Esenyurt'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle servis araçları yolda kaldı. Servis şoförü dışarı çıkacak sürücüleri de uyararak, "Kimse çıkmasın. Sadece kaza yaparlar, başka da bir şey olmaz" dedi.

Günlerdir İstanbul’da beklenen kar çarşambadan itibaren yağmaya başlamıştı. Kar yağışı gece saatlerinden etkisini gösteren kar sabah da devam ediyor. Kentin birçok yeri beyaza büründü. Okulların ve kamu çalışanlarının yola çıkmadığı bugün trafik yoğunluğu ise yağışın etkisiyle artıyor. Sabah saatlerinde de kentin birçok yerinde kar yağışı etkisini artırarak devam etti. İlçelerde lapa lapa yağan kar, ortalığı beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle araçlar zorlukla ilerliyor. Bazı araçların kar yağışından dolayı rampalarda ilerlemekte zorlandığı görüldü. Ekiplerin kar temizleme ve tuzlama çalışması devam ederken Çamlıca tepesi ve yüksek kesimlerde yollar beyaza büründü. İBB trafik uygulamasına göre saat 07.30 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 58 olarak ölçüldü. İstanbul'da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti. Kar yağışı nedeniyle araçların seyir halinde iken gitmekte zorlandığı görüldü. Sabah saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışının gün içinde daha da etkili olacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

VALİ DUYURDU 

 İstanbul Valisi Ali Yerlikay'ya İstanbul'daki TIR ve kamyonların ise trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı. Vali Yerlikaya yaptığı son paylaşımda Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden TIR ve kamyonların girişine kontrollü olarak izin verildiğini bildirdi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ayrıca "Bir sonraki duyuruya kadar; İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışları durdurulmuştur" açıklaması yaptı.

İstanbul'da gece başlayan kar yağışı Esenyurt'ta da etkisini gösterdi. Sabah işçileri taşımak için yola çıkan servis araçları yolda kaldı. Kontak kapatan şoförler, evlerine geri dönmeye çalıştı. Yolda kalan servis şoförü, "Servis araçlarımızla yola çıktık, gideriz diye düşündük ama her taraf kapalı yapacak bir şey yok. Araçlarımız kontak kapattık. Yolcularımızı götüremedik, evimize geri dönüyoruz. Kar lastiği de olsa çıkamıyoruz. İmkanı olan yola çıkmasın, sadece kaza yapar başka da bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kar yağışı altında mesaiye gitmek için erken saatlerde yola çıkanlar, duraklarda otobüs bekledi. Yolların karla kaplı olması nedeniyle trafiğe çıkan bazı otomobillerin güçlükle ilerlediği görüldü. 

 VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışının etkili olduğu kentte vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoğun kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 sizlerin hizmetinizde." ifadelerini kullandı.

AVM'LER 12.00-19.00 SAATLERİ ARASINDA ÇALIŞACAK

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, AVM'lerin bugün 12.00'den itibaren müşteri kabulüne başlayacağını, 19.00'da kapanacağını açıkladı.Avdagiç'in sosyal medyadan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul’daki zorlu hava şartları dikkate alınarak Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, BMD ve TAMPF Başkanları ile yapılan görüşmede, AVM’lerin bugün 12.00’den itibaren müşteri kabulüne başlaması ve 19.00’de kapanması konusunda mutabakat sağlanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

 

Sabah saatlerinde İSTOÇ mevkiinde karla kaplı yol nedeniyle bazı araçlar güçlükle ilerlerken, bazıları da yolda kaldı. Yolda kalan araçları polisler iterek kurtarmaya çalıştı. Polisler zaman zaman yoldaki diğer araç sürücüleri ve yolcularından da yardım istedi. Polisler ve vatandaşlar otomobilleri iterek kaldıkları noktalardan kurtardı. D-100 Karayolu Küçükçekmece mevkiinde trafik bir süre durdu. Trafiğe takılmak istemeyen bazı sürücüler D-100 de geri manevra yaparak yan yola girdi. Bazı sürücüler ise araçlarını yol kenarına bıraktı.  Yasağa rağmen motosiklet sürücülerinin de trafikte olduğu görüldü.

YÜRÜYEREK METROBÜSE ULAŞTILAR

İşe gitmek için servis ve otobüslere binenler trafiğin durmasıyla araçlardan indi. Yürüyerek metrobüse ulaşanlar yollarına devam etti.  Metrobüse yürüyen bir kişi, "Araçlardan inip yürüyorlar. Bazı araçlar da geri dönüyor. Metrobüse geldik. İlerisi de kapalı. Bazı araçlar da sağa çekiyor" diye konuştu.  Bir başka kişi de 10 dakikadır yürüdüğünü servisin kendilerini yolda bıraktığını söyledi.

Haberin Devamı

ARAÇLARINI YOL KENARINA BIRAKTILAR

Yolun açılmayacağını düşünen ve araçlarıyla yokuşu çıkamayan bazı sürücüler araçlarını yol kenarına bıraktı. Silivri'ye gitmek için yola çıkan bir sürücü yarı yoldan geri döndüğünü belirtti. Selçuk Yüksel isimli sürücü, "Bazı araçlar kaldı. Yarı yoldan döndüm.  Trafiğin açılmasını bekliyorum" dedi.