Gazete Vatan Logo

Sır cinayetin nedeni!

Eşiyle ilişkiye girdiğini öğrenince...

Bursa’da 36 yaşındaki 3 çocuk babası Vedat Tiryaki’yi öldürdüğü iddia edilen 34 yaşındaki bakkal Fesih Aktaş’ın gıyabında yargılanmasına başlandı. Aktaş’ın, Tiryaki’yi, bakkala olan 400 lira borcu için değil, eşiyle girdiği ilişkiyi öğrendiği için öldürmüş olabileceği iddianamede yer aldı.

Merkez Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi Aktaştepe Mevkii 411. Sokak’ta geçen Kasım ayında işlenen cinayette, mahallede bakkalık yapan Fesih Aktaş, inşaatlarda işçi olarak çalışan müşterisi Vedat Tiryaki’yi işyerinde tabanca ile ağır yaraladı. Vücuduna isabet eden 2 kurşun ile ağır yaralanan Tiryaki, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olay yerinde 4 boş kovan bulan polis, kaçan zanlının evinde ise 25 mermi ele geçirildi. Cinayetten sonra Aktaş’ın Tiryaki’yi satın aldığı yiyeceklerin bedeli olan 400 TL’yi ödeyemediği için öldürdüğü öne sürüldü.

Cinayetin ardından kaçan ve 6 aydır yakalanamayan sanık Fesih Aktaş hakkında Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Kasten adam öldürmek’ ve ’6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçlarından açılan davanın ilki dün yapıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, Fesih Aktaş’ın, Vedat Tiryaki’yi alacağı yüzünden değil, eşi T. Aktaş ile ilişkisini öğrendiği için öldürmüş olabileceğinin belirtildi.

Duruşmaya firari sanık Fesih Aktaş gelmedi. Öldürütlen Vedat Tiryaki’nin Bingöl’de bulunan yakınları Rıza ve Sabır Tiryaki’nin talimatla alınan ifadelerini değerlendiren mahkeme heyeti her iki kişinin de davaya katılma taleplerini kabul etti.

Yargılama eksik evrakların beklenmesi için ertelendi.

Haberin Devamı