Gazete Vatan Logo

Şehit oğlundan 'Maaşımı kesin' mektubu

İki yaşında iken babası Suat Altundaş şehit olan Ömer Altundaş, TSK Mehmetçik Vakfı’ndan aldığı şehitlik yardımının kesilmesi için vakfa başvurdu. Altundaş’ın vakfa gönderdiği mektuba, TSK Mehmetçik Vakfı Dergisi’nde yer verildi:

“Ben 1989 yılında Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde doğum. İki yaşıma geldiğimde babam şehit oldu. Biz dört kardeşiz. İki kardeşim üveydir. Evlenene kadar üvey kardeşlerimle büyüdüm. Beş yıl önce annemi de trafik kazasında kaybettim. Annemin vefatından sonra kardeşlerimi ben büyüttüm. Şu an bir çocuk babasıyım. Şehit çocuğu olmak, en başta onur verici ve insanı güçlü kılan asil bir duygu...

Şehit çocuğu olduğumu söylediğimde birçok yerde saygı ve itibar gördüm. Üniversiteyi Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı ve Teknolojisi bölümünde okuyorum. Kendime ait bir internet kafe işletiyorum. Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde annemle birlikte bir dilekçe yazdırırken, yazıcı şehit çocuğu olduğumu öğrenince bize TSK Mehmetçik Vakfı’ndan yardım alıp almadığımızı sordu. ‘Almadığımızı’ söyledik. O yazıcı sayesinde Mehmetçik Vakfı’na başvuruda bulunduk. Çalışmaya başlayınca yardımın kesilmesini istedim. Çünkü artık kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyordum. Şimdi o paranın benim gibi şehit çocuğu olan kardeşlerime verilmesini istedim. Onların daha çok ihtiyacı olduğunu düşünerek yardımın kesilmesini talep ettim. Bağışçılara çok teşekkürler ediyorum.”

Vakfın yardımları

TSK Mehmetçik Vakfı, şehit çocuklarına çeşitli yardımlarda bulunuyor. İlköğretim ve öncesi 320, lise seviyesi 470, üniversite öğrencilerine ise 600 lira yardımda bulunuluyor. Şehit çocukları lisans eğitimi yapıyorsa 23, yüksek lisans yapıyorsa 26 yaşına kadar, üniversite eğitimi almıyor ise 18 yaşına kadar bu yardımlardan yararlanabiliyor.

Haberin Devamı