Gazete Vatan Logo

Polis takibindeler!

Polis 11 aylık sürede 2 bin bölüm Türk dizisi izledi çünkü...

Geçen yıldan itibaren dizilerde trafik kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri başarıya ulaştı. Zaman Gazetesi'nden Yasin Kılıç'ın haberine göre, 11 aylık sürede 2 bin bölüm dizi izleyerek kural ihlallerini belirleyen polis, sürpriz bir değişimle karşılaştı. Zira dizilerde trafik kurallarına uyma oranları yüzde 10’lardan yüzde 80’lere ulaştı. Dizilerin yapımcı ve yönetmenlerine teşekkür mektupları gönderildi

60'A YAKIN DİZİ...

Trafik Eğitim ve Araştırma Şube Müdürü Mehmet Kamil Ekmekçi’nin başında bulunduğu ekip Show TV, TRT-1, ATV, FOX TV, STV, Kanal D ve Star TV’de yayınlanan 60’a yakın diziyi izliyor. Dizilerdeki emniyet kemeri takma ve cep telefonu kuralının geçtiği tüm sahneleri tek tek tespit ediyor. Bu sahneleri 10-15’er saniyelik görüntüler haline getiren ekipler sonuçları dizi yapımcı ve yönetmenlerine gönderiyor. Trafik kurallarına uyan dizilere teşekkürlerini ileten Emniyet, kurallara uyulmayan sahnelerin bulunduğu dizilerin yönetmen ve yapımcılarından bu konuda biraz daha hassasiyet göstermelerini istiyor.

KİM NE KADAR UYUYOR?

11 Nisan-30 Eylül arasında en çok izlenen 7 televizyon kanalındaki dizilerdeki rollerde oyuncuların ‘emniyet kemeri takma durumu’, TRT 1’de yüzde 81, Fox TV’de yüzde 75, Show TV’de yüzde 73, ATV’de yüzde 70, STV’de yüzde 69, Star TV’de yüzde 66, Kanal D’de yüzde 64 olarak belirlendi. Aynı televizyon kanallarındaki dizilerde bu tarihler arasında ‘cep telefonu kuralına uyma’ durumu TRT 1’de yüzde 75, Star TV’de yüzde 75, Kanal D’de yüzde 67, Show TV’de yüzde 67, Fox TV’de yüzde 58, STV’de yüzde 50, ATV’de yüzde 24 olarak ortaya çıktı.

Haberin Devamı