Gazete Vatan Logo

Oyun bağımlısı kocaya boşanma davası

Oyun bağımlılığı bir ailenin dağılmasına yol açtı. İki çocuk babası H.F.'nin boş zamanın büyük kısmını ekran başında geçirmesi ve ailesine yeterince vakit ayırmaması aile birliğinin bozulmasına sebep oldu. H.F.'nin giderek artan bağımlılığı öyle bir noktaya geldi ki; H.F. banyo yapamaz duruma geldi. İşte ilginç boşanma davasının detayları...

Oyun bağımlısı kocaya boşanma davası

Son yıllarda oyun bağımlılarının sayısı giderek artıyor. Özellikle gençler bilgisayar oyunlarını gelir kapısı haline getirdi. Ancak uzun saatler ekran başında kalanlar, özel hayatında sorun yaşıyor. Bu sorunlar boşanma noktasına kadar varabiliyor. Geçtiğimiz günlerde açılan boşanma davasındaki oyun detayı dikkat çekti. 

 G.F. ile H.F. 17 yıl önce büyük hayallerle evlenendi. Çiftin iki çocuğu oldu. Ancak mutlu giden evlilik  H.F.'nin ekran başından kalkmaması ve bu nedenle eşi ve çocuklarına yeterince vakit ayırmaması nedeniyle sarsıldı. Mağazada çalışan H.F. işten kalan zamanın neredeyse tamamını bilgisayar oyunlarına ayırmaya başladı. Öyle ki; G.F. eşinin ayda bir banyo yaptığını söyleyerek boşanma davası açtı. 

NEREDEYSE HİÇ YATAĞA GİTMEDİ

İstanbul Aile Mahkemesi’ne açılan davada H.F., evliliğin ilk günlerinden itibaren çocuklarının annesi G.F. ile ilgilenmeyerek zamanının büyük bir kısmını bilgisayar oyunları ile geçirdiği, sürekli sanal oyunlar ile vakit geçiren davalı kocanın, neredeyse hiç yatağa girmediği, kişisel bakımına ve hijyene de özen göstermeyen H.F.'nin, ayda bir banyo yaptı ve dağınık bir yaşam sürdüğü iddia edildi. 

Haberin Devamı

EKONOMİK SIKINTILAR BAŞLADI

Hürriyet'te yer alan ilginç boşanma davasının detayları ise şaşırttı. Tüm gününü bilgisayar başında geçiren H.F. ayrıca sürekli alışveriş yaparak, ihtiyacı olamayan ürünler satın aldı. Ailenin bütçesini sarsan alışverişler nedeniyle maddi sıkıntıların başlaması, kredi kartı harcamalarının da artmasına neden oldu. Ailede başlayan ekonomik sıkıntılar G.F.'nin sürekli kredi borcu ödemek zorunda kalmasına yol açtı. 

ÇOCUKLARDA TİK OLUŞTU

Oyun bağımlılığı, ekonomik bilincin düşük olması, eş ve çocuklara karşı sorumlulukların yerine getirilmemesi nedeniyle boşanma süreci başladı. Dava dilekçesinde, H.G.'nin öfke kontrolünün bulunmadığı, evin içerisinde avazı çıktığı kadar bağırdığı, bu nedenle çocuklarda psikolojik sıkıntılar nedeni ile tik oluştuğu belirtildi.

6 BİN LİRA NAFAKA TALEBİ

Dilekçede ayrıca şu ifadelere yer verildi;

"Evde çöp atmaktan market alışverişine kadar müvekkile yaptıran H.F., eşini sürekli azarlamıştır. Müvekkil, kendisini eş olarak değil de adeta bir köle gibi gören H.F. yüzünden ciddi sağlık sorunları yaşamış, sürekli kramplarla sarsılmıştır. Tüm bu nedenlerle evlilik birliği müvekkil açısından çekilmez bir hal almıştır. Ortada şiddetli geçimsizliğin olduğu sabittir. Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında davalı koca H.F. ağır kusurludur. Bu nedenle tarafların boşanmalarına karar verilmesini istiyoruz. Çocukların velayetinin anneye verilmesi ile davalı babanın çocuklarına aylık 6 bin lira nafaka ödemesini talep ediyoruz”

Haberin Devamı