Gazete Vatan Logo

Mersin'de hava durumu... Okullar tatil edildi!

Mersin'den hava durumu haberi geldi. Mersin ilinde kuvvetli yağış nedeniyle ilk-orta dereceli okullar tatil edildi. İşte hava durumu haberinin ayrıntıları...

Mersin'de hava durumu... Okullar tatil edildi!

Mersin'de dün akşamdan bu yana devam eden şiddetli yağış nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde eğitime bugün ara verildi. Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik veriler ışığında sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara önlem olması amacıyla il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan, kentte gece boyu süren sağanağın yanı sıra rüzgar etkili oldu.

ÜNİVERSİTEDE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Mersin Üniversitesi'nde de eğitime bugün ara verildi. Rektörlük tarafından üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 3 Mart Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Şiddetli yağış nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği duyurulmuştu.

EVLERİ VE ARAZİLERİ SU BASTI

Mersin'in Erdemli ilçesinde gece boyu devam eden sağanak yağmur su baskınlarına sebep oldu. İlçe merkezinde işyerlerini ve evlerin zemin katları ile ilçenin birçok noktasında da tarım arazilerini su bastı. Su baskınları sebebiyle sürücüler de güzergahlarında ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekiplerinin gece başlattıkları çalışmalar ise halen sürdürüyor. İlçeye bağlı Koyuncu ve Akdeniz mahallelerinde de belediye ve MESKİ ekipleri su tahliyesi yapıyor.

Haberin Devamı


Vatandaşlardan Adem Şahin, "Gece saat 1'den bu yana ayaktayız. Saat 1'den bu yana bir sel felaketi var. Bahçeleri, evlerin zemin katlarını hep sel bastı" dedi.

Evini su basan yaşlı bir vatandaş ise ekiplerin gelmesini beklediğini ifade ederek, "Arkadaşlardan biri gece telefon etti. Bir baktım ki bizim içeri su dolmuş. Ne zaman yağdı, ne kadar yağdı bilmiyorum" diye konuştu.

Belediye ekipleri birçok noktada iş makineleriyle yolu kazarak su tahliyesi yapmak zorunda kaldı.

METREKAREYE 146,6 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Mersin'de son bir günde Erdemli ilçesinde metrekareye 146.6 kilogram, il merkezinde ise 82 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Mersin Meteoroloji İl Müdürlüğü dün sabah 09.00'dan bugün sabah 09.00'a kadar geçen 24 saatlik zaman diliminde kent genelinde metrekareye düşen yağış miktarını açıklandı.

Buna göre en çok yağış 146.6 kilogramla Erdemli ilçesine düştü. Erdemli ilçesini 98 kilogram yağışla Çamlıyayla ilçesi izledi. Mersin il merkezine 82.1, Tarsus'a 56.4, Mut'a 32.5, Gülnar'a 21.7, Bozyazı'ya 19.6 ve Silifke'ye de 16.2 kilogram yağış düştü.

Haberin Devamı

TAHLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

lçede etkili olan yağış nedeniyle çok sayıda cadde su altında kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Erdemli Belediyesi ekipleri suların tahliyesi için çalışma başlattı.

Su altında kalan bölümlerde inceleme yapan Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, yaptığı açıklamada, dün akşamdan bu yana kentte etkili olan yağış nedeniyle bazı mahallelerde olumsuzluklar yaşandığını aktardı.

Ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını aktaran Pamuk, "Yağmur nedeniyle ilçemizde 4 ayrı nokta kısmen olumsuz olarak etkilendi. Can kaybımız yok. Ekipler iş makineleri ile çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

İlçeye bağlı Akdeniz Mahallesi'nde evlerini su basan Teslime Karaca ise eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Evini su basan Meryem Sarıkaya ise evinin ikinci defa sular altında kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

191 İHBARA MÜDAHALE EDİLDİ

Mersin'de dün akşam başlayan ve bugün etkisini artırarak devam eden sağanak dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi kriz masasına gelen 191 ihbara müdahale edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, selin ardından alınan önlemlerle olumsuzlukların en aza indirildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın koordinesindeki belediyeye bağlı tüm ekiplerin gece boyu tam mesai yaptığı ve olumsuzluk yaşanan bölgelere anında müdahale edildiği aktarılan açıklamada, önceki afette yaşanan acıların tekrarlanmaması amacıyla kriz masasının gece boyunca görev başında olduğu, ekiplerin yönlendirilerek olası tehlikelerin önüne geçilmesinde aktif rol üstlenildiği ifade edildi.

Açıklamada, Kocamaz'ın Erdemli'nin Akdeniz Mahallesi Sazlık mevki, Alata ile Koyuncu mahallelerinde durum tespiti yaptığı ve çalışmaları incelediğini belirtildi. Yağışın ilk dakikalarından itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesinin 636 personel ve 169 araçla sahada çalışma gerçekleştirdiği, kriz masasına ulaşan 191 ihbara müdahale edildiği kaydedildi.

Selde zarar gören alanlarla ilgili iyileştirme ve düzenleme çalışmalarının sürdüğü, 84 motopompla su baskınlarına müdahalede bulunulduğu bildirildi

Haberin Devamı