Gazete Vatan Logo

İşkence iddianamesinde tüyler ürperten ifadeler!

11 polis hakkında hazırlanan iddianamede şoke eden detaylar.

İşkence iddianamesinde tüyler ürperten ifadeler!

Savcılık 11 polis hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis talebiyle işkence suçlamasıyla iddianame düzenledi. Fatih’te vatandaşa polis dayağı iddianamesinde "Defalarca şikayetçiye vurdukları, şahsın elleri arkadan bağlı iken de tekme ve cop darbeleri ile vurmaya devam ettikleri anlaşılmıştır." denildi.

Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede görüntülerde darp edildiği görülen Ahmet Koca müşteki olarak yer aldı. Olaya karıştığı belirtilen polislerden Adem Doğan, Muhammed Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir şüpheli olarak gösterildi.



OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Müştekinin anlatımıyla olay günü yaşananların yer aldığı iddianamede cep telefonu ile çekilen görüntülerin incelendiği kaydedildi. İnceleme sonucunda görüntülerde şikayetçinin 5 polis memurunun arasında kaldığı ve bazı polislerin yumruk, tekme ve cop ile vurduğunun tespit edildiği anlatıldı. Bir polis memurunun ise meslektaşlarını engellemeye çalıştığı ifade edilen iddianamede, "Defalarca şikayetçiye vurduklarının, şahsın elleri arkadan bağlı iken de tekme ve cop darbeleri ile vurmaya devam ettikleri, daha sonra şahsın arabaya bindirilerek götürüldüğü görüntülerden anlaşılmıştır." denildi.
İşkence iddianamesinde tüyler ürperten ifadeler
NEZARETHANEDE TUVALET İHTİYACINI GİDERDİ

Polis merkezinin kamera görüntülerinden Koca’nın nezarethaneye elleri arkadan kelepçeli olarak konduğunun görüldüğü ifade edilen iddianamede, "Burada bazı polis memurları şikayetçiye elleri arkadan bağlı olduğu için su içirmeye çalıştıkları halde bazılarının elindeki kelepçeyi çözmeyerek o şekilde nezarethanenin zeminine yatmasına neden olduklarının, hatta şikayetçinin nezarethanede büyük tuvalet ihtiyacını giderdiğinin görüldüğü." ifadeleri yer aldı.

Sokakta bir askeri döven 11 polise 12 yıl istendi

Fatih’te sokak ortasında izinli bir askeri döven 11 polis için ‘işkence yapmak’ suçundan 12 yıla kadar hapis istendi.

Fatih’te hamile akrabasını hastaneye yetiştirebilmek için ters yola girmesi üzerine polisler tarafından sokak ortasında dövülmesiyle ilgili görüntüleri kamuoyunda tartışma yaratan izinli asker Ahmet Koca’nın şikayetçi olduğu polisler hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ahmet Koca’nın 18 Haziran 2012’de aracıyla giderken polisler tarafından durdurulduğu ve sonrasında gelişen olaylar detaylarıyla anlatıldı. Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, olaylara karışan polisler Adem Doğan, Muhammed Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir şüpheli olarak gösterildi.

Tekme, yumruk

Yaşananlarla ilgili Ahmet Koca’nın anlatımlarına yer verilen iddianamede, olayların ortaya çıkmasını sağlayan cep telefonu görüntülerinin incelendiğini, ve bu görüntülerde Koca’nın 5 polis memuru arasında kaldığı, bazı polisler tarafından tekme, yumruk ve coplarla dövüldüğünün görüldüğü belirtildi. Olayları bir polis memurunun engellemeye çalışmasına rağmen başarılı olamadığının da dile getirildiği iddianamede, Koca’nın yediği dayaklardan sonra konulduğu nezarethanede de gördüğü kötü muamelelere de yer verildi.

İnsan onuruyla bağdaşmıyor

İddianamede şikayetçiye ilk vuran polisin Muhammet Mustafa Gülcan olduğu, şikayetçinin akrabalarının beyanları ve kamera kayıtlarıyla tespit edildiği vurgulandı. Bu şekilde şüphelilerin bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan bedensel, ruhsal acı çekmesine ve acı çekmesini sağlayan davranışları gerçekleştirdiklerinin anlaşıldığı belirtildi. İddianamede polis memurları hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı