Gazete Vatan Logo

Dünya gezgin köpek Boji’yi konuşuyor

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarıyla yolculuk yapmasıyla ün kazanan köpek Boji, dünya basınının gündem oldu. Boji ile ilgili, “Toplu taşıma araçlarında 30 kilometreye varan uzun yolculukların keyfini çıkarıyor” ifadeleri kullanıldı.

Dünya gezgin köpek Boji’yi konuşuyor

Geçtiğimiz haftalarda toplu taşıma araçlarına binerek İstanbul'u turlamasıyla ünlenen köpek Boji, dünya basınının gündemine geldi.

Tramvay, metro ve metrobüslerde boji denen yere yatmayı sevdiği için Boji adı verilen köpek ile ilgili dünya basınında, ”Gezilerini mikroçip ile kaydeden İstanbul belediye yetkilileri, köpeğin günde en az 29 metro durağına uğradığını, hatta deniz yolculuğunda takip edildiğini, hafta sonu şehrin açıklarında Adalar'a tatile çıktığını söylüyor” denildi.

"Kendini işine adamış bir yolcu köpek, bir hafta içi gününde toplu taşıma araçlarında 30 kilometreye varan uzun yolculukların keyfini çıkarıyor" denen Boji ile ilgili, “Bir sokak köpeği olan Boji, Avrupa'nın en büyük şehrinde feribotlar, otobüsler ve metrolarda düzenli bir görüntü haline geldi" ifadelerine yer verildi.

Son haftalarda Türkiye’de ünlenen Boji, hem mikroçip hem mobil uygulama sayesinde takip edilirken, gün içerisinde hangi durakta olduğu kolayca tespit edilebiliyor. Boji'ye özel yapılan uygulama yalnızca Metro İstanbul Müşteri İlişkiler Müdürlüğü'nün telefonunda yüklü.

Haberin Devamı

Boji'nin en çok tercih ettiği hat T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı olurken, bununla birlikte Anadolu yakasında en çok M4 Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattını kullanıyor. (ntv)

İşte dünyanın farklı kıtalarından Boji’yi gündeme taşıyan ülkeler:

FRANSA

İSVEÇ
İNGİLTERE
YUNANİSTAN