Toplu Ulaşım

Toplu Ulaşım

Son dakika Toplu ulaşım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Toplu ulaşım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Toplu ulaşım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toplu Ulaşım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toplu ulaşım gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.405 toplu ulaşım haberi bulunmuştur. Tüm toplu ulaşım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu açıkladı: 23 Nisan'da metro ücretsiz olacak
Bakan Uraloğlu açıkladı: 23 Nisan'da metro ücretsiz olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.
22.04.2024 Ekonomi
23 Nisan'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de metro ücretsiz olacak
23 Nisan'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de metro ücretsiz olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.
22.04.2024 Gündem
OTOBÜS, METRO, METROBÜS yarın ücretsiz mi? 23 Nisan İETT bedava mı? Salı günü toplu taşıma ücretsiz mi oldu?
OTOBÜS, METRO, METROBÜS yarın ücretsiz mi? 23 Nisan İETT bedava mı? Salı günü toplu taşıma ücretsiz mi oldu? 23 Nisan Ulusal Egemelik ve Çocuk Bayramı, bu sene Salı gününe isabet ediyor. Resmi bayramlardan olan 23 Nisan günü tatil kabul ediliyor. 23 Nisan'da toplu ulaşım ücretsiz olacak mı? sorusu metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro kullanacak vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Salı günü İstanbul'da otobüs, metrobüs, marmaray, metro, vapur ücretsiz mi? İşte konu hakkında ayrıntılar...
22.04.2024 Gündem
Bayramda İstanbul'da ücretsiz olacak! İBB açıkladı
Bayramda İstanbul'da ücretsiz olacak! İBB açıkladı İBB, Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. İstanbulluların 9 günlük bayram tatilini güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için de çok sayıda ekip sahada olacak. Ramazan Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım ücretsiz olacak.
5.04.2024 Ekonomi
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor" diye konuştu.
27.02.2024 Gündem
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem
Otopark giriş-çıkış ücreti 340 TL'ye yükseltildi! Sosyal medyada gündem oldu
Otopark giriş-çıkış ücreti 340 TL'ye yükseltildi! Sosyal medyada gündem oldu İstanbul'un Laleli bölgesinde bulunan bir otel otoparkında yaşanan ücret artışı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Otoparkın bir otele ait olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, giriş-çıkış ücretinin 340 TL, 24 saatlik ücretinin ise bin 24 TL olduğu dikkat çekti.
5.02.2024 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kurum, "Aylardır ziyaretlerimizi yapıyoruz. İstanbullular büyükşehirden neler bekliyor? Onları dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle coşkuyla karşılanıyoruz. Herkes şunu söylüyor 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir'" dedi.
26.01.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıkladı: İki yakaya iki büyük tünel, Silivri'ye metrobüs
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıkladı: İki yakaya iki büyük tünel, Silivri'ye metrobüs AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul'a dair projelerinin tanıtımını gerçekleştirdiği 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu' programında konuştu. Ulaşım, sosyal hizmetler, afet yönetimi, kentsel dönüşüm, yaşlı, genç ve kadınlara yönelik destek projelerini çeşitli başlıklar altında tanıtan Kurum, "31 Mart akşamı İstanbul'da ilgisizlik bitecek, bu şehrin her sokağına sevdalı olanların tarihi başlayacak. 31 Mart akşamı, sosyal medya belediyeciliği bitecek; gerçek belediyecilik başlayacak" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
İstanbul'un trafik sorununa ücretli çözüm! Eminönü ve Kadıköy için trafik sıkışıklığı fiyatlandırması...
İstanbul'un trafik sorununa ücretli çözüm! Eminönü ve Kadıköy için trafik sıkışıklığı fiyatlandırması... İstanbul'un trafik sorununu 'para' çözecek. Dünyada bazı şehirlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelere giren taşıtlardan ücret alınıyor. Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu’na göre, İstanbul’da ilk etapta Eminönü ve Kadıköy için planlanan bu uygulama hem trafiğe hem hava kirliliğine karşı fayda sağlayabilir.
24.01.2024 Gündem
Taksilere zam sonrası 'Güncelleme' mesaisi
Taksilere zam sonrası 'Güncelleme' mesaisi İstanbul'da toplu ulaşım ücret tarifelerinin değişimiyle, taksi ücretlerine yüzde 28.09 oranında zam geldi. 13 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni tarife için taksiciler taksimetrelerini güncellemeye başladı. Kimi taksiciler zam oranından memnun olurken, kimi taksiciler ise, yeni zammın müşterilerde azalmaya neden olacağı görüşünde.
10.01.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İSTOÇ'u ziyaret etti. Kurum, "Biz İstanbul'a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak ve sadece İstanbul'a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı bir basamak olarak kullanamazsınız" dedi.
9.01.2024 Gündem
İstanbul’da taksi, servis ve toplu ulaşıma zam geldi!
İstanbul’da taksi, servis ve toplu ulaşıma zam geldi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısında İBB bünyesindeki toplu taşıma araçlarına yüzde 18 zam yapılırken taksi, servis ve minibüslere yüzde 28.09 oranında zam yapıldı.
8.01.2024 Ekonomi
Skuterler Antalya’da da sabırları taşırdı
Skuterler Antalya’da da sabırları taşırdı Antalya'da usulsüz kullanılan, kazalara sebep olan skuterlerle ilgili valilik harekete geçti. Vali Hulusi Şahin, "Bu usulsüz kullanıma asla müsaade etmeyeceğiz. Usulüne uygun olmayan, protokolüne uygun olmayacak sayıda, fazlaca konuşlandırmış şirketler var. Bunlara tahammül etmeyeceğiz. Cezai işlemleri en sert şekilde yapacağız. Bu işi zapturapt altına alacağız" dedi.
28.12.2023 Gündem
Marmaray ücretsiz mi, 28 Ekim Marmaray bedava mı? Bugün Marmaray ücretsiz mi, 28 Ekim toplu taşıma ücretsiz mi?
Marmaray ücretsiz mi, 28 Ekim Marmaray bedava mı? Bugün Marmaray ücretsiz mi, 28 Ekim toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul'da Cumhuriyet'in 100. yıl etkinlikleri ve Büyük Filistin Mitingi nedeniyle vatandaşlar toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. Cumhuriyet kutlamalarına ve Filistin Mitingine katılmak isteyenler Marmaray ücretsiz mi, 28 Ekim Marmaray bedava mı? Bugün Marmaray ücretsiz mi, 28 Ekim toplu taşıma ücretsiz mi? sorularının yanıtı merak ediliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla 28-29 Ekim'de toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. Ulaşım Bakanlığı’na bağlı Marmaray’ın çalışma surumu aramalar yoğunlaştı.
28.10.2023 Gündem
AK Parti'den Filistin mitingi çağrısı: Türkiye her türlü barışa öncülük edecek
AK Parti'den Filistin mitingi çağrısı: Türkiye her türlü barışa öncülük edecek AK Parti, yarın düzenlenecek Filistin mitingine ilişkin basın açıklaması düzenledi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Yarın ve 29 Ekim'de tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Yarın Cumhurbaşkanımız buradan önemli çağrılarda bulunacak" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Filistin yalnız değildir. Yürüyüşümüzü tüm dünyaya göstermeye davet ediyorum" diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise "Türkiye'nin her türlü barışa öncülük edeceğini tüm dünyaya tekrar söylemek istiyoruz" dedi.
27.10.2023 Gündem
'Türkiye Kart' geliyor! Para transferi, ulaşım ve alışverişte büyük kolaylık sağlayacak
'Türkiye Kart' geliyor! Para transferi, ulaşım ve alışverişte büyük kolaylık sağlayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart pilot uygulamasının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Türkiye Kart vatandaşlara ulaşım, para transferi ve alış veriş kapsamında büyük kolaylıklar sağlayacak. İşte detaylar...
10.09.2023 Gündem
İstanbul'da toplu taşıma 8 saat ücretsiz!
İstanbul'da toplu taşıma 8 saat ücretsiz! 11 Eylül'de okullar açılıyor. Okulların açılmasıyla ilgili İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Pazartesi günü için alınan toplu ulaşım kararı kamuoyuyla paylaşıldı.
9.09.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu teslim töreninde konuştu: Ülkemizi üretim üssü haline getireceğiz
Bakan Uraloğlu teslim töreninde konuştu: Ülkemizi üretim üssü haline getireceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracının teslim töreninde açıklamalarda bulundu.
1.09.2023 Gündem
İstanbul'da ulaşımda fiyatlar değişti: Otobüste 15, metrobüste 37.75 TL ücret farkı
İstanbul'da ulaşımda fiyatlar değişti: Otobüste 15, metrobüste 37.75 TL ücret farkı Toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022’den itibaren uygulanmaya başlandı. Yeni ücret tarifesiyle, 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan temassız ödemelerde 60 TL, İET otobüslerindeki 15 TL’lik tam bilet ücretinin ise 30 TL olduğu görüldü. Kredi kartı kullanarak ödeme yapan bazı İstanbullular, ücret farkını yüksek buldu. Metrobüse binmek için kredi kartıyla temassız ödeme yapan Asiye Zengin, "Bu ücret çok fazla, normalde 22,5 lira, benden 60 lira aldı. 60 lira bayağı yüksek" dedi. Zengin daha sonra, iade almak istediğini belirterek güvenlik görevlisinden yardım istedi, o anlar kameraya yansıdı.
16.08.2023 Ekonomi
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
İstanbul ulaşım zammı ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma zam ne zaman başlıyor 2023, İBB ulaşım zammı (akbil zammı) ne zaman geçerli? İETT zam ne zamandan itibaren olacak?
İstanbul ulaşım zammı ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma zam ne zaman başlıyor 2023, İBB ulaşım zammı (akbil zammı) ne zaman geçerli? İETT zam ne zamandan itibaren olacak? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşım ücret tarife değişikliği teklifi görüşüldü. Toplantıda, İstanbul’da toplu ulaşıma oy çokluğuyla yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Minibüslerde 0-7 kilometrelik mesafeler arasında tek fiyat uygulamasına geçildi. Bu fiyat da 12 TL oldu. Peki, Toplu taşıma zammı ne zaman başlıyor, İETT zamlı tarife ne zaman geçerli?
9.08.2023 Gündem
Taksi tarifesi açıklaması: Zam yapma yetkimiz yok
Taksi tarifesi açıklaması: Zam yapma yetkimiz yok Taksiciler Esnaf Odası'nın zam talebi üzerine İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, "UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklamasını yaptı.
9.08.2023 Ekonomi
65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu, İstanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? İstanbul'da 65 yaş üstü ulaşım ücretli mi, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, paralı mı oldu?
65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu, İstanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? İstanbul'da 65 yaş üstü ulaşım ücretli mi, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, paralı mı oldu? 65 yaş üstü otobüs bedava mı, İstanbul’da 65 yaş üstü otobüs kartı kalktı mı? İstanbullu 65 yaş üzeri vatandaşlar metro, metrobüs, otobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını sorguluyor. Bazı illerde 65 yaş üstü otobüs kartlarının iptal edilip, ücretli yapılması İstanbul’daki vatandaşların 65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu 2023? Sorusuna yanıt aramasına neden oldu. Peki, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, 65 yaş üstü ulaşım paralı mı oldu?
8.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Toplu Ulaşım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toplu ulaşım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.