Gazete Vatan Logo

Din cinayetinde indirim!

Fatih'te Süryani kız kardeşinin kendilerinden habersiz olarak Müslüman gençle evlenmesini kabullenemeyerek kız kardeşi Soney Vural ile eniştesi Zekeriya Vural'ı başlarından vurarak öldüren Gönay Öğmen bir müebbet ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öğmen’in daha önce ‘töre’ suçundan aldığı iki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay’ca cinayetin 'töre cinayeti' olmadığı gerekçesiyle bozulmuştu.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından İstanbul 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya sanık Gönay Öğmen katıldı. Öğmen’in avukatı Adnan Mercan, olayla ilgili olarak tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Son sözü sorulan Gönay Öğmen de, “Adalete güveniyorum” demekle yetindi.

İndirim uygulandı

Ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda, Gönay Öğmen eniştesi Zekeriya Vural’ı kasten öldürmek suçundan müebbet, kızkardeşi Soney Vural’ı öldürmek suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanığı duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak ağırlaştırılmış müebbet cezasını müebbete, müebbet hapis cezasını ise 25 yıla indirdi.

Kavga kilise düğününden çıktı

Sanık Gönay Öğmen daha önce mahkemede verdiği ifadesinde, kızkardeşinin gizlice evlendiğini, bundan aileden kimsenin haberdar olmadığını söyledi. Zekeriya Vural’ın ve ailesinin kilise düğünü yapma sözü vermelerine rağmen daha sonra buna yanaşmadıklarını ifade eden Öğmen olayı şöyle anlattı:

“Olay günü bu konuyu konuşmak için kızkardeşim ve Zekeriya ile lokantada buluştuk. Ona bu vaadini hatırlattığımda ‘Kilise düğünü yapsak da komik olabilir ben akrabalarımı çağıramam" dedi. Otomobilde de tartışmayı sürdürürken kardeşim araya girerek "ne yaptıysam iyi yaptım, aptal aptal konuşma’ dedi. Biz böyle kardeşimle tartışınca Zekeriya araya girerek "ne bağırıyorsun" dedi. Ben de ona "seni ilgilendirmez ben kardeşimle tartışıyorum. Bu iş bizim onurumuz şerefimizdir" dedim. Zekeriya yüksek sesle "yeter artık şerefine de dinine de başlarım’ dedi. Benim bunları duyduktan sonra sinirlerim oynadı. Önce Zekeriya'ya sonra kardeşime ateş ettim, öldüklerini ise ertesi gün öğrendim“

Haberin Devamı