Gazete Vatan Logo

Demirören foto muhabirlerinin gözünden 2022 böyle geçti

Savaş-barış, mağlubiyetler ve şampiyonluk getiren galibiyetler derken baş döndürücü gündemle sayısız olayın yaşandığı 2022’yi geride bıraktık. Koronavirüs önlemlerinin azalmasıyla derin bir nefes alırken Rusya- Ukrayna savaşı patlak verdi.  Tüm Avrupa’da hem ticaretin hem de günlük yaşantının seyri değişti.

Demirören foto muhabirlerinin gözünden 2022 böyle geçti

Mülteci krizini doğalgaz krizi izledi ve savaşın devam ettiği her gün Avrupa için işler biraz daha zorlaştı. 

Dünyanın tahıl ambarı olan Ukrayna’nın içinde olduğu savaş, geri kalmış ülkelerde açlık krizini tetikledi; Uluslararası alanda 2022 yılının siyasetçisi olarak da gösterilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının devreye girmesiyle tahıl koridorunun açılması geçtiğimiz yılın en önemli olaylarından biriydi. Bu sayede boğazlardan üç milyon tondan fazla tahıl taşındı. Dünyayı doyuran gemilerin boğazlardan geçişi aynı zamanda görsel şölen oluşturdu.

Amasra’da yaşanan maden kazası tüm ülkeyi derinden sarstı. Ülke canlı yayında saatlerce madenden gelecek güzel haber beklerken 42 işçinin hayatını kaybetmesiyle yasa büründü. 

İstanbul’un hatta Türkiye’nin en kalabalık caddesi sayılan İstiklal ’de meydana gelen patlamada altı kişi hayatını kaybetti.

Sevindiren olaylar da oldu; Ampute Futbol Milli Takımı İstanbul’da düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası finalinde şampiyon olarak dünya kupasını Türkiye’ye kazandırırken, Trabzonspor’un 38 yıl sonra gelen şampiyonluk kutlamaları dünyada yankı buldu.

Haberin Devamı

Doğal afetlerin ve savaşların arasında kalan tüm dünya gibi Türkiye için de zor geçen bu yılda Afganistan, Irak ve Suriye gibi ülkelerde sel baskınları, çatışmalar ve nice felaketler de yaşandı.

Sayısız olayın geliştiği 2022 yılında işte Demirören foto muhabirlerinin kadrajına yansıyanlar.