Gazete Vatan Logo

'Çöl Kaplanı' kaza kurbanı!

Kendisine arkadan çarpan yarışçıyla birlikte öldü

Yarış dünyasının en zorlu etaplarından Dakar Rallisi’ne
katılan ilk Türk olan Kemal Merkit, Konya bozkırında Azrail’e yenik düştü. Transanatolia Rallisi’nde, toz bulutunun içinde kalan Merkit, kendisine arkadan çarpan yarışçıyla birlikte öldü.

Konya’nın Karapınar ilçesinde gerçekleştirilen ’Transanatolia Rallisi' dün acı bir kazaya sahne oldu. Yarışın başlamasından yaklaşık bir saat sonra Türk milli motosikletçi Kemal Merkit ile İtalyan sporcu Mirco Miotto (55) yön tespiti yapmak için yavaşladı. Bu sırada arkadan gelen Hollandalı Wouter Vaarkamp (19) toz bulutu nedeniyle önünü göremeyerek, Merkit’e çarptı. Kemal Merkit ile Wouter Vaarkamp olay yerinde hayatını kaybetti. İtalyan sporcu Mirco Miotto ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Miotto’nun tedavisi, ralli ekibinin sağlık görevlileri tarafından yapıldı.

YARIŞ DÜNYASI YASTA: Kemal Merkit’in acı ölümü motosiklet tutkunlarını ve yarış dünyasını yasa boğdu. Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Merkit’in ölümüyle ilgili yayımladığı başsağlığı mesajında, milli ralliciyi, motosiklet camiasının ”Kemal ağabeyi” olarak ayrı bir yere koyduklarını belirtti. Uçar, ”Camiamız için çok büyük bir kayıptır. Gerek ulusal, gerekse uluslararası yarışlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmiştir. Motosiklet tutkunuydu, tam bir yarışçıydı ve hayatını da yarışırken kaybetti. Bu vesile ile merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum” dedi.

11 EYLÜL’DE BİTECEKTİ: Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen 2012 Transanatolia Rallisi, 5 Eylül’de Antalya’da Konyaaltı Beach Park’taki yapılan törenin ardından start almıştı. 13 Hollandalı, 4 İtalyan, 3 Alman, 1 Avusturyalı, 3 İngiliz, 2 Güney Afrikalı ve 22 Türk olmak üzere toplam 48 takımın yarıştığı Transanatolia Rallisi, 11 Eylül’de Alanya’da tamamlanacaktı.

Dakar’daki ilk Türk!

Kemal Merkit, 2002 yılında Dakar Rallisi’ne katılan ilk Türk sporcu oldu. En zorlu yarış olarak bilinen Paris-Dakar Rallisi’ne katılarak tanınan Kemal Merkit, spor yaptığı dönemde çok sayıda uluslararası ralliye katılarak çeşitli başarılar elde etti. Zorlu etapları kolayca geçebilen ve ”Çöl Kaplanı” lakabını alan 52 yaşındaki milli motosikletçi, farklı disiplinlerdeki yarışmalarda mücadele etti. Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı enduro ve motokrosçu olan Merkit, Dakar Rallisi’nde geçen yıl klasmanında ikinci olurken bu sezon ise mekanik sorunlar nedeniyle yarışmadan çekilmişti.

Haberin Devamı