Gazete Vatan Logo

‘Anne katili kızlara indirim yapalım mı’

İzmir’de anneleri Gülseren Süngü’yü, elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 bıçak darbesiyle öldürmekten yargılanan kızları Şeyda Pınar 20, Beyza ise 10 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay bakanlıktan görüş istedi

‘Anne katili kızlara indirim yapalım mı’

İzmir Aliağa ’da 13 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen olayda, eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşayan ve birahanede garsonluk yapan Gülseren Süngü’nün cesedi, eve gelen minibüs şoförü erkek arkadaşı E.Ş. tarafından bulundu. Polisin ifadelerine başvurduğu kadının kızları olay tarihinde 19 yaşında olan Şeyda Pınar ve 17 yaşında olan Beyza Pınar çelişkili ifade verdiler. Kız kardeşlerden birinin ayaklarındaki kan izinden şüphelenen polisin ayrı ayrı sorgusunda, annelerini öldürdükleri belirlendi.

Olay günü de birahanede çalışan anneleriyle konuşup eve erkek getirmemesi yönünde söz alan kız kardeşlerin, kontrol amacıyla saat 06.00 sıralarında onun yanına gittikleri belirlendi. Sinirlenen Gülseren Süngü’nün iddiaya göre mutfaktan bıçak aldı. Burada çıkan boğuşmada, Süngü, kızları tarafından elinden alınan bıçakla öldürüldüğü belirtildi. İki kız kardeş hakkında Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Abla Şeyda Pınar 20, Beyza Pınar ise 10 yıl hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

Ağır tahrik indiriminin üst sınır değil alt sınırdan uygulanmasını isteyen kız kardeşler, cezayı çok bularak Yargıtay’a gitti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, annelerini bıçaklayıp öldüren iki kız kardeşin aldığı cezayı çok bulup TCK’nın 29’uncu maddesi gereğince, ‘makul oranda indirim verilmesi gerekirken, asgari oranda indirim yapmak suretiyle sanıklara fazla ceza verildiğini’ gerekçe gösterip bozma istedi.

Bakanlık cezayı az buldu

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi hakimleri ise buna uymadı ve dikkat çeken bir karara imza attı. Yüksek hakimler, bu yönde bir talep olmamasına rağmen kurbanın anne ve kadın olmasından dolayı, Aile ve Sosyal Bakanlığı’nın ilgili görüşünün sorulmasına karar verip dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları az ceza verildiğini savunup kararın bozulmasını istedi. Dosya tekrar gönderildikten sonra Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi ya kararı onayacak, ya da bozacak. Kız kardeşlerin avukatı Hakan Turan, “Ben müvekkillerimin fazla ceza alacaklarını düşünmüyorum. Alt sınırdan ceza alacaklardır” dedi.

Haberin Devamı