Gazete Vatan Logo

400 milyon euroyla zayıflatmaya geldi

Magazin değil spor yaptıracağız’

Türkiye’de nüfusun 3’te 2’sinin obez ve kilolu olduğunu gören İngiliz spor merkezi markası Jatomi, 1 yıl içinde 20 milyon euroluk yatırımla 12 salon yatırımı yaptı. Jatomi Türkiye CEO’su Giles Dean, “2 yılda 400 milyon euro yatırımla 200 kulübe ulaşacağız. Bu rakamla Türkiye tüm dünyadaki en büyük pazarımız olacak” dedi.

İngiliz spor merkezi markası Jatomi, Türkiye’nin nüfus ve kilo ortalamasına bakarak hedefini büyüttü. Geçen yıl pazara giren Jatomi bu yıl sonunda yatırımını 20 milyon euroya, spor salonu sayısını ise 12’ye çıkarıyor. Dünyada halen 52 salonu bulunan Jatomi en çok salona Türkiye’de ulaşacak. Şirket 2 yıl içinde 400 milyon euroluk yatırımla tüm Türkiye’de 200 spor salonuna sahip olacak.

İngiliz fitness center yatırımcısı Michael Balfour’un oğlu James Balfour ile kurduğu Jatomi, gelişmekte olan ülkelerde büyüme kararı aldı. Bu kapsamda Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Asya ülkeleri ve Türkiye’de yatırımlar hızlandı. Şirket halen 52 olan spor salonu sayısını 5 yıl içinde 600’e çıkaracak. Türkiye, 200 salonla dünyadaki en çok Jatomi spor salonu olan ülke olacak. Şirket bu sayıyla Türkiye’nin de en büyük spor zinciri haline gelecek.

Türkiye’ye gelmeden önce Sağlık Bakanlığı’nın verilerini incelediklerini anlatan Jatomi Türkiye CEO’su Giles Dean, “Sonuçlara bakınca nüfusun 3’te ikisinin kilolu ve obez olduğunu gördük. 70 milyonu aşan genç nüfus büyük potansiyel taşıyor. Bu nedenle en büyük yatırımı burada yapacağız” dedi.

Sıfırdan yarattılar

Türkiye’de agresif bir büyüme istediklerini söyleyen Dean şöyle konuştu: “Jatomi kurucuları bu alandaki en büyük profesyonel yatırımcılar. Türkiye’ye doğrudan yatırım yapıyorlar. Global bir marka olan Fitness First’ü yaratan Michael Balfour, 1996 yılında tek bir şubeyle başladığı Fitness First’ü 2009 yılında 835 milyon pounda bir başka yatırımcıya satmıştı. O sırada Fitness First 25 ülkede 550 şubeye ulaşmıştı. Bu veri Jatomi’nin dünyada ve Türkiye’de gelebileceği noktayı göstermesi açısından çok önemli.”

Dean, Türkiye’de üye sayılarının diğer pazarlardan 2.5 kat hızlı arttığını vurguladı. Dean’in verdiği bilgiye göre halen Türkiye’de 15 bin üye var. Bu yılın sonunda üye sayısı 20 bine çıkacak. Şuan 250 olan eleman sayısı da 500’e ulaşacak. Dean, Anadolu’ya açılacaklarını belirterek, “İstanbul çok cazip ama Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon’un da heyecan verici potansiyeli var. Fona erişimimiz arttığı için yatırımda gaza bastık. Dünyanın en büyük sağlık ve fitness grubu olmak istiyoruz” diye konuştu.

Magazin değil spor yaptıracağız’

Şirket, Türkiye’de Jatomi Fitness ve Jatomi Collection&SPA adıyla iki farklı şekilde yapılanıyor. Jatomi Fitness’lar ile genele, Jatomi Collection ve Jatomi SPA’larla da ayrıcalıklı hizmet bekleyenlere ulaşmak istediklerini belirten Giles Dean, fiyat politikalarını ilişkin şunları söyledi: “Jatomi Fitness’larda kaliteli bir ortamda, en son teknoloji ürünü aletlerle, rahat erişilebilen mekanlarda ve uygun bir bedel karşılığında spor yapmak isteyen kitleleri hedefliyoruz. Türkiye’de bazı gruplar sosyal ya da magazinsel çalışıyor. Biz hizmet ve serviste öne çıkacağız.”

Haberin Devamı