Gazete Vatan Logo

‘Senden korkan senin gibi olsun’

Bahçeli'den Başbakan'a hodri meydan

MHP liderinden Başbakan’a hodri meydan: “Yüreğin yetiyorsa 58, 59, 60 ve 61’in işlemlerini masaya yatıralım”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önce çözüm sürecine yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Partililere “Silahı kimin, nasıl, ne şekilde ve hangi yollarla bırakacağını anlayanınız var mıdır?” diye soran Bahçeli daha sonra Başbakan’ın kendisi hakkındaki eleştirilerine yanıt verdi. Bu güne kadar hiçbir soruşturmaya konu olmadığını ancak geçtiğimiz bir fezlekenin apar topar Meclis’e gönderildiğini söyleyen MHP lideri şöyle devam etti:

Süreç ihaneti

“Anlaşılan Başbakan, süreç ihanetine gösterdiğimiz milli direnişi ve dik duruşu kırmak için her yolu deneyecektir. Çelişkiye bakınız ki, görevi ihmalden, suç ve suçluyu övmekten, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten, zimmetten, kalpazanlıktan, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilikten, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmaktan hakkında fezlekeler bulunan birisi, bize dürüstlük dersi vermeye kalkışmaktadır. Sayın Başbakan, bilmelisin ki, senden korkan senin gibi olsun. Senden çekinen de senin gibi işbirlikçilikten sabıka yesin. Dünürlere, yandaşlara, hırsızlara, dolandırıcılara kamunun tüm kaynaklarını peşkeş çeken bir siyasetçiden öğrenecek bir şeyimiz de olmayacaktır.”

İşte Taş Medrese

57’nci hükümette, partisinin sorumluluğu altında bulunan bakanlıklarla ilgili veremeyeceği hiçbir hesabının bulunmadığını söyleyen Bahçeli, “Biz korkmayız, biz pusmayız ve biz asla ülkülerimizin izinden çıkmayız. İşte Taş Medrese burada. (İdamla yargılanan MHP’lileri işaret ederek)

‘Biz hazırız buradayız’

Erdoğan’a iki teklifim olacaktır. Birincisi dokunulmazlığımı süratle kaldırmasıdır. MHP’nin değerli milletvekilleri buna olumlu oy kullanacaklardır. İkincisi, şahsım ve 57’nci koalisyon hükümeti dönemini tüm ayrıntılarıyla araştıracak bir Meclis Araştırma Komisyonunu hemen kurdurmasıdır. Sayın Başbakan; siz 57’nci hükümeti araştırın, biz de, 58, 59, 60 ve 61’inci hükümetlerin tüm iş ve işlemlerini masaya yatıralım. Böylelikle ak koyun, kara koyun her şeyiyle ortaya çıkmalıdır. Başbakan’ın cesareti varsa, yüreği yetiyorsa, aklı kesiyorsa, her şeyi temizse, iktidar yıllarından gocunacağı, rahatsız olacağı bir şeyi yoksa bu davetimize kulak vermelidir. Biz hazırız, buradayız.”

Haberin Devamı