Gazete Vatan Logo

İntihar eden komutanları kim geri getirecek?

İntihar eden komutanları kim geri getirecek?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin tüm erklerini çökerttiğini ve çalışamaz hale getirdiğini ileri sürerek, "Bize göre gündemde yargı darbesi değil, iktidar darbesi ve ihaneti vardır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

"Hükümet, 2013 yılında dış politika alanında her bakımdan çöktü, bozguna uğradı. İktidar, zenginleşmek için, çalmak, aşırmak, cüzdan doldurmak için bir fırsat değildir. Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları, Başbakan'ın kendisi ve ailesine kadar ulaştı. Bu nasıl bir örgüttür ki, bakanlar çantalarla, elbise çantalarıyla paraları cebe indirmiştir?

'BAŞBAKAN VE HÜKÜMETİ SAVCILARA ÇAMUR ATMAKTA'

Başbakan'ın evlatlarının vakıflarına usulsüz imar izinlerini görünmez eller mi verdi? Başbakan ve hükümeti savcılara çamur atmaktadır. Oysa yargı sadece işini yapmaktadır. Bize düşen hukuk kurallarının işlemesine yardım etmek. Bırakalım ak ile kara ortaya çıksın.

'ERDOĞAN'SIZ, AKP'SİZ, BOP'SUZ...'

Başbakan mahkemenin bağımsızlığını zedelemekte. Başbakan ve hükümeti sandık yolu ile gönderilmelidir. Biz Erdoğan'sız, AKP'siz BOP'suz, PKK'sız, dertsiz, ağrısız güzel bir Türkiye istiyoruz.

Başbakan'ın yakınmaya dert yenmeye 'inlerine gireceğiz' diyerek insanları hayvan yerine koymaya ne hakkı vardır. Mağlum danışmanın 'kumpas' tanımlamasıyla TSK ve YARSAV suç duyurusunda bulunmuştur. Yeniden yargılama meselesi dolaşıma girmiştir.

'BU SİNSİ BİR KURGU'

Sanki ortada yolsuzluk rüşvet soruşturması yokmuşcasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) da devreye girmiştir. Bu sinsi bir kurgudur. Gündem ibresinin birden bire yeniden yargılama konusuna sabitlenmiştir.

TBB BAŞKANI'NA TEPKİ

TBB Başkanı acaba Başbakan'a rüşvet yolsuzluk iddialarını hatırlatacak fazileti göstermiş midir? Malum çevreler bize 'Darbeciler masumdur' demeye mi çalışmaktadır. Yılların hesabını bize kim verecek?Yılların hesabını kim verecek intihar eden subaylar nasıl geri gelecek. Türk ordusunun teröristlerle aynı kategoriye sokulmasını kim nasıl izah edecek.



Sayın Engin Alan’ı 18 yıla mahkum edenler kime ne anlatmaya çalışmaktadır. Başbakan’ın gündeminde kumpası bahane ederek İmralı canisini serbest bırakmak var mıdır? Çelişki abidesi başbakan bana mı sordunuz da milletvekili yaptınız dedi.
Tüm taraflara açıkça söylüyorum kumpasçılar hesap vermeden TSK üzerinden PKK’ya can simidi uzatılmasını tasvip etmeyiz buna sonuna kadar mücadele ederiz. Bize göre milletvekilimi Engin Alan suçsuzdur. PKK’lılar serbest bırakılması ise şerefsizce yazılan iğrenç bir oyundur. Prensipte yeniden yargılanmaya olumlu baksak da PKK’nın aklanmasına İmralı canisi serbest bırakılmasına izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı