Gazete Vatan Logo

Feyzioğlu Erdoğan'la ne konuştu?

Feyzioğlu Erdoğan'la ne konuştu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe'deki ofisinde görüşen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı..

İşte Feyzioğlu'nun o açıklamalarından satır başları...

*Yapıcı bir basın toplantısı oldu.

*Gündemdeki ilk konum işçi kardeşlerime sözüm var. Fern-İş alüminyum işçilerinin 1 yıllık bir direnişi vardı. Söz vermiştim onu dile getirdim, Başbakan çok ilgilendi.



*5 temmuz 2012 tarihinde özel görevli mahkemeler TBMM'nin çıkardığı bir kanunla kaldırıldı. Ancak bu mahkemelerin aynı kanuna eklenen geçici bir ekle yargılanmaya devam etmeleri hükmü getirildi. Ben daha önce de bir örnekle açıklamışım. Bir ilacın sağlığa zararlı olduğunu buluyorsunuz ancak stoklar bitene kadar satmaya devam ediyorsunuz yani öldürmeye devam ediyorsunuz.

*Özel Görevli Mahkemeler kaldırılmalı.Bu mahkemelerin yargılanmalarına son verilmeli. Ergenekon davasında Yargıtay’ın derhal hiçbir takdir etkisi kullanmaksızın görev yönünden karar bozma kararı vermiş olması.

*Balyoz davasında yeniden yargılanma yapılmalı.Balyoz davası 1 maddelik eklemeyle bozulmalı

*Hukuk trajedisinin çözümünün önü açılmalı.

*Başbakan'ın yaklaşımı son derece olumlu. Adalet Bakanlığı ile pazartesi günü çalışmalara başlayacağız.

*Herkesin adil yargılanma hakkını savunmak zorundayız.

*Geçici 2. Madde kaldırıldığında özel mahkemelerin elinde hangi davalar varsa ilgili mahkemelere dağıtılacaktır.

*Milat 5 Temmuz 2012’dir. Özel görevli mahkemeler hiç olmamalıydı. Aynı kanunu çıkartırken 2. Maddeyi eklemeseydi bugün bu konuşmaları yapmayacaktır. Kamuoyunu rahatsız etmeyecek tam aksine feryat edenlere gel adil yargılanacaksın diye önünü açmak.


Haberin Devamı