Gazete Vatan Logo

‘İddianı ispatla mükellefsin’

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Kontrollü bir darbe girişimiydi’ sözlerine “Böyle bir iddiayı ortaya koyan ispatla mükelleftir”

‘İddianı ispatla mükellefsin’

Ankara’da İvedik OSB’de sanayi esnafıyla buluşmasında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, “Kontrollü bir darbe girişimiydi” iddiasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Böyle bir iddiayı ortaya koyan ispatla mükelleftir” yanıtını verdi ve şunları ekledi: “Dünyaya örnek oldu. Siz kalkıp, “E saat 9’da darbe mi olur?” Sana sorsunlardı saatini. Şu kepazeliğe bak. Türkiye uçurumun kenarından dönmüş. 15 Temmuz acaba darbe miydi, değil miydi, hiç yeri zamanı olmayan bir konuyu gündeme getiriyor. Sıradan biri değil, Türkiye’nin anamuhalefet partisinin lideri. Yazıklar olsun, başka bir şey demiyorum. Bazı dost bildiğimiz ülkeler de öyle söylüyor. Senin onlardan farkın ne? Bu FETÖ’cü alçakların arkasında durmayı artık bırak. Onlara karşı bir gebeliğin mi var, zaafın mı var? 15 Temmuz’u unuttu adam. Yok.”

Bozkurt’a: Alçak kimsin sen?’

“Kardeşim bu millete bunu kimsenin yapmaya hakkı yok. Bir tane densiz milletvekili de çıkmış, “Efendim evet çıkarsa, nasıl Amasya’ya gittik, Sivas’a gittik, bunları denize dökeceğiz” diyor. Alçak, kimsin sen Türk milletine hakaret ediyorsun. Haddini bil. Bu ülkenin bayrağının altında siyaset yapıp bu milleti tehdit etmek, denize dökmekle bu milleti itham etmek senin ne haddine? Artık milletin kafası netleşti, millet kararı verdi, hırçınlık başladı. Vitesten attılar.

Haberin Devamı

‘ByLock’ iddiası

Başbakan Yıldırım, TRT yayınında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘ByLock’ iddiasıyla ilgili soruyu da yanıtladı: Kılıçdaroğlu bunu sürekli tekrarlıyor. ‘AK Parti içerisinde 120-180 milletvekilinde Bylock var’ diyor. Ben açıkça yok diyorum. Böyle bir bilgi yok. Ama bize vermediler, Kılıçdaroğlu’na gönderdilerse o zaman Kılıçdaroğlu’ndan kamuoyunun önünde diyorum ki bunları lütfen açıkla. Veya bize vermiyorsan ver savcılıklara. Böyle şey olur mu? Siyasetçi, bürokrat, yargı mensubu, asker, polis ne varsa gelen bilgilere göre gereğini yapıyoruz.

ABD ile 3 sorun

Başbakan Binali Yıldırım, TRT-TRT Radyo 1 ortak yayınında “Trump yönetiminden eski yönetime göre daha ümitliyiz. ABD ile düzeltilmesi gereken üç sorunumuz var” dedi, sıraladı: Birincisi 15 Temmuz olayı ve FETÖ. Bununla ilgili Türkiye’ye daha yapıcı bir tutum içerisinde destek olmalarını bekliyoruz. İkinci konu Suriye’de DEAŞ’a karşı yapılan mücadele. ABD, YPG ve PYD gibi terör örgütleriyle Rakka’da DEAŞ operasyonu yapmak istiyor. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Üçüncüsü; 15 Temmuz darbe hareketiyle birlikte Türkiye’de Amerika’ya karşı bir güven kaybı var. Bir bankacımızın tutuklanması siyasi manevradır.

Haberin Devamı

Medvedev’e baş sağlığı telefonu

Rusya’da meydana gelen terör saldırılarının ardından Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’i arayarak başsağlığı diledi.